skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Skönstaholmsskolan är en F-6 skola som ligger i Farsta/Hökarängen. Under 2018 fortsätter vi att växa. Till skolan hör också Kvickenstorpsskolan där vi startat upp en ny verksamhet och nu har förskoleklasser och åk 1. På skolorna har vi idag ca 350 elever och här arbetar ca 70 pedagoger och andra nyckelpersoner, med det gemensamma målet att samtliga elever ska utvecklas så långt det är möjligt, såväl resultatmässigt som socialt, i en trygg och inspirerande miljö. Vi har ett fritidshem på båda skolorna och skolgårdar med fin omgivning som möjliggör uteverksamhet i alla dess former. Vill du veta mer om skolan och vi som arbetar här så besök gärna vår hemsida.

Skolans hemsida

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med på en spännande resa? Skönstaholmsskolan växer och vi har startat upp ny verksamhet i nya lokaler. Inom kort kommer vi också att renovera och modernisera befintliga lokaler och öka skolans kapacitet. Därför behöver vi fylla på med kompetent och engagerad personal som, med den nuvarande verksamhetens höga kvalitet som grund, vill vara med om att bygga upp något nytt.
Vi söker lärare som i sitt engagemang, sitt framåttänkande samt i sitt nytänkande alltid sätter elevens utveckling och lärande i fokus. Vi vill gärna ha lärare som följer eleverna från förskoleklass till åk 3. Tjänsten är i en förskoleklass i våra nya lokaler i Kvickenstorpsskolan.
 

Skolan växer och står inför en spännande resa. Arbetet med att bibehålla allt det som är bra idag är viktigt för en bibehållen hög kvalitet. Samtidigt ska vi gemensamt bygga en ny grund och en vision för hur vi vill att dagens skola ska designas för eleverna ska förberedas för den omvärld som de kommer att leva och verka i som vuxna. En vilja och lust att vara delaktig i detta arbete är en förutsättning för alla som jobbar hos oss.

Kvalifikationer

Du har lärarexamen och lärarlegitimation. Du är förtrogen med skolans styrdokument samt har förmågan att kunna omsätta dem i praktiken på ett tydligt sätt. Du besitter ett elevtänk som utgår ifrån individens behov i ett gruppsammanhang. Du vill arbeta målmedvetet för elevens kunskapsutveckling samt sociala utveckling.

Du utgår från varje elevs lärandeprocesser och anpassar såväl undervisning som lärmiljöer för att möta behoven.

Du är en trygg person som inger förtroende. Du är en självklar ledare för större elevgrupper och värnar om relationsskapandet mellan både elever och kollegor. Du är sålunda bra på att samarbeta och en god kommunikatör.

Vi ser gärna att du är initiativrik, positiv och lösningsfokuserad samt har en förmåga att skapa inkluderande sammanhang där alla elever deltar. Du räds inte utmaningar och kan tänka dig att bygga nytt från grunden.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

(Ett aktuellt utdrag från polisens belastningsregister krävs i samband med eventuell anställning).

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 190109 eller enl ök
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Farsta
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/7103
Kontakt
  • Linn Olander, 0850847591
  • Patrik Sjöberg, patrik.sjoberg@stockholm.se
Publicerat 2018-11-06
Sista ansökningsdag 2018-11-20
Legitimationskrav Lärare
Utbildningskrav Högskola/universitet