skoljobb.se

Lärare F-3, Blåklintskolan

Regioner
Utgår

2023-03-28

Ansök nu

Lärare F-3, Blåklintskolan

Om arbetsplatsen

Vi finns till för dem som bor och verkar i Mjölby kommun. Med cirka 28 400 invånare möter vi dagligen människor i olika åldrar och livssituationer, från barnet på förskolan till våra äldre på vårdboendet, från enmansföretagare till stora internationella företag. Våra 2500 medarbetare hjälper, stöttar och servar människor på ett eller annat sätt under hela deras liv. Vill du också bli en av oss?

Blåklintskolan är en skola för elever från förskoleklass till skolår 9. Skolan är uppdelad i en F-3 del med fritidshem, samt en 4-6 och 7-9 del med tillhörande fritidsgård. Skolan ligger centralt belägen i Mjölby med närhet till både bibliotek, simhall och grönområden. På Blåklintskolan möts dagligen ca. 580 elever och 80 medarbetare.

På Blåklintskolan vill vi fånga varje medarbetares unika förmåga att möta våra elever och färga vår verksamhet. Därför är du en flexibel person med ett stort driv, en positiv inställning och en föredömlig samarbetsförmåga. För att trivas i rollen som medarbetare på Blåklintskolan är det viktigt att man är en lagspelare. Vi värdesätter ett tillåtande klimat som karaktäriseras av värme, humor och respekten för alla individers egenvärde.

Vill du vara med och utveckla vår verksamhet?

Arbetsuppgifter

På Blåklintskolan F-3 arbetar vi som ämneslärare i ett flerlärarsystem. Vi söker dig som tillsammans med tre kollegor vill ansvara för undervisningen i en årskurs som består av två klasser. Under läsåret 23/24 kommer du och ditt årskursteam ansvara för årskurs 1.

I samarbetet med såväl lärare i fritidshem som övriga lärare på skolan finns det en ständig dialog kring hur man på bästa sätt stödjer eleverna och skapar tillgängliga lärmiljöer. I ditt uppdrag samarbetar du med lärare, lärare i fritidshem samt speciallärare för att utveckla undervisningen.

Verksamhetens mål och uppdrag är att främja lärande där individen stimuleras att inhämta och utveckla kunskaper och värden. Skolan ska i samarbete med hemmen främja elevers allsidiga personliga utveckling till aktiva, kreativa, kompetenta och ansvarskännande individer och medborgare.

Läraren skall utifrån de mål som finns i det systematiska kvalitetsarbetet verka för att eleverna skall få en så god utveckling som möjligt, såväl kunskapsmässigt som socialt, samt aktivt påverka och stimulera eleverna till att uppnå målen. Skapa undervisning som utifrån lärarens tolkning och förståelse möter kraven i skollag, läroplan, kursplan och ämnesplan. Vara ämneskunnig, handleda elever, planera och leda undervisning, bedöma kunskapsutvecklingen samt aktivt delta i skolans utveckling. Läraren är verksam inom grundskolans verksamhetsområde och leds av rektor på skolan.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad lärare med behörighet för undervisning mot lågstadiet. Det är önskvärt att du har erfarenhet av undervisning. Du har god insikt i och kunskap om skolans styrdokument och kan på ett effektivt sätt använda dem i ditt dagliga arbete. Du har god didaktisk och pedagogisk förmåga och kan därför leda och organisera ditt arbete för att skapa en god och lugn lärandemiljö åt våra elever under hela deras skoldag.

Som person är du trygg, flexibel, ansvarsfull och initiativtagande. Du behåller lugnet i stressade situationer, du tar ansvar för dina uppgifter och kan planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Relationsskapande liksom samarbete är en viktig del av uppdraget.

Vi erbjuder dig en dynamisk arbetsplats, präglad av det goda samarbetet och en tydlig flexibilitet. Vi erbjuder dig också möjlighet till kompetensutveckling, introduktionsperiod med mentor för dig som är nyutexaminerad och ett generöst friskvårdsbidrag. Det är vår förhoppning att du vill vara med på vår resa och bidra till att göra oss till en bättre skola.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2023-08-08

Ansökan

Ansök senast: 2023-03-28

Referensnummer: C129621

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Kontakt

Kontaktperson

Camilla Agnebrink
Rektor Blåklintskolan
010 - 234 60 13
camilla.agnebrink@mjolby.se

Facklig företrädare

Sveriges Lärare
Anneli Sjöstrand
0730-73 43 80
mjolby@sverigeslarare.se

Övrigt

Mjölby kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Vill du veta var vi finns?  Se arbetsplatsen på karta här.

Dela detta jobb

Lärare F-3, Blåklintskolan

Mjölby kommun - Utbildningsförvaltning