skoljobb.se

Arbetsplatsbeskrivning

Björkhagens skola är en kommunal F-9 skola som ligger söder om söder, mitt i grönskan på gränsen till Nackareservatet. Skolan har en fantastisk skolgård som inbjuder till lek och aktiviteter. I närheten finns Björkhagens tunnelbanestation som innebär att det är lätt att förflytta sil bl.a. till staden kulturombud. Idag är elevunderlaget ca 980 elever och vi är ca 120 medarbetare som arbetar i årskursvisa arbetslag. Mottot för vår skola är kunskap och hjärta. Det innebär att för oss står barnens utveckling i centrum och vi skapar en trygg miljö där vi känner gemenskap och kan utvecklas. Genom att inspirera och skapa nyfikenhet, möta eleverna där de är och utifrån deras egna förutsättningar, skapar vi en skola där alla kan lyckas och nå långt i sin kunskapsutveckling. För att lyckas med vårt uppdrag har vi på djupet förstått att det är genom samarbete vi erbjuder den bästa skolgången för våra elever. På Björkhagens skola är arbetet tillsammans överordnat individen och samarbetskulturen är synlig och självklar. Vi har utvecklat en organisation och arbetssätt som möjliggör för våra pedagoger att samarbeta kring eleverna i både

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en lärare F-3 till vår förskoleklassverksamhet. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. På skolan har vi fyra förskoleklasser och det nya arbetslaget kommer att bestå av medarbetare med blandade yrkesbakgrunder, (förskollärare, fritidspedagoger, elevassistenter och barnskötare). Dessutom förstärks arbetslaget av en förstelärare. Förskoleklasserna håller till i ljusa, luftiga lokaler i direkt anslutning till naturen i Nackareservatet och lilla skolgården. Hos oss får du möjlighet att bedriva undervisning på ett varierande arbetssätt i våra stora lokaler. Eftersom det finns ett nära samarbete mellan klasserna och medarbetarna på skolan söker vi er som trivs med att samarbeta med andra. Positiv, lösningsinriktad, drivande och ett tydligt ledarskap är andra egenskaper vi värdesätter. Vi ska bygga en ny organisation kring förskoleklasserna där du som lärare får stor möjlighet att påverka. Som stöd i ditt arbete kring eleverna finns ett EHT-team där speciallärare, specialpedagog, kurator, skolpsykolog samt studie- och yrkesvägledare ingår.

Kvalifikationer

Vi söker dig som: * är utbildad lärare och har erfarenhet av att jobba i förskoleklass *har en god kännedom kring skolans styrdokument * visar goda ledaregenskaper och har en god förmåga att kommunicera och att skapa positiva relationer med elever och föräldrar och därigenom skapa trygghet och ordning i klasserna * har höga och positiva förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas * brinner för pedagogisk utveckling tillsammans med dina kollegor samt är kreativ och öppen för nya ideér och synpunkter.

Du som är nyexaminerad lärare har rätt till en mentor under ditt första år, introduktionsperioden.
Låt dig inspireras av vårt breda utbud av kompetensutveckling för utveckling av och stöd i undervisningen. Som lärare i Stockholms stads skolor har du även möjlighet till såväl handledning som coachning, och vi satsar på karriärtjänsterna förstelärare och lektorat.
Läs mer på www.pedagogstockholm.se

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och knappt 30 gymnasieskolor med olika inriktningar. Hos oss hittar du nya utmaningar utan att behöva byta arbetsgivare. Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.

Lärare F-3 till Björkhagens skola

Ansök nu

Dela detta jobb