skoljobb.se

Lärare F-3, Vasaskolan

Företag Mjölby kommun
Regioner
Utgår

2019-09-17

Ansök nu

Lärare F-3, Vasaskolan

Vår kommun är expansiv med cirka 27.000 invånare. Vi har nära till varandra och nära till resten av världen, kommunikationerna är utmärkta. Mjölby kommuns vision sammanfattas i en slogan: ”Världsvan och hemkär”. ”Världsvan” står för öppenhet, nytänkande, vilja att växa och tro på framtiden. ”Hemkär” står för stolthet och glädje över hembygden. Hos oss är det enkelt att leva ett gott liv.

Vill du veta mer om oss?
Besök oss på www.mjolby.se

Vill du vara en del i ett välfungerande team där vi skapar de bästa förutsättningarna för eleverna?

Vasaskolan ligger i centrala Mjölby och är en F-3-skola. Vi har nära till pendel, men även till skog och idrottsanläggningar. Vi sätter eleven i centrum och arbetar för att eleverna ska känna trygghet och glädje och utveckla sina förmågor så långt det är möjligt. Vi satsar extra på rörelse och har en inspirerande skolgård!

Vasaskolan består av tre paralleller i varje årskurs med tillhörande fritidshem. Vi är cirka 50 personal och 270 elever.

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten innebär ett delat mentorsansvar för en klass. Du är tillsammans med dina kollegor i arbetslaget ansvarig för undervisningen. Dina arbetsuppgifter är att leda, motivera och stimulera eleverna i deras utveckling.

Du ingår i ett arbetslag där du är med och utvecklar undervisningen och verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv. Ditt ledarskap är av avgörande betydelse för att varje elev ska nå sina mål.

Du tycker om att vara lärare och är nyfiken på nya människor. Du är kommunikativ både muntligt och skriftligt och har lätt för att samarbeta, men du kan också arbeta självständigt. Du ser möjligheter, har god pedagogisk förmåga och gillar när det händer mycket omkring dig.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en examen för lärare i grundskolans tidigare år alternativt F-3. Vi ser gärna att du har fått din lärarlegitimation.

Det är önskvärt att du har erfarenhet av läraruppdraget. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och tidigare erfarenhet.

Som person är du trygg och stabil och behåller lugnet i stressade situationer, du tar ansvar för dina uppgifter och kan planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du arbetar bra med andra människor, du är lyhörd och har förmåga att sätta dig in i någon annans perspektiv. Du kan lätt anpassa dig till ändrade omständigheter och arbeta bra med komplexa frågor.

Vi erbjuder dig en arbetsplats där du blir del av en engagerad och kompetent personalgrupp. På skolan arbetar vi utifrån en helhetssyn på eleverna och elevhälsoarbetet har en central funktion. För dig som är nyexaminerad erbjuder vi en introduktionsperiod med mentor.

ÖVRIGT
Mjölby kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Lärare F-3, Vasaskolan

Mjölby kommun