skoljobb.se

Lärare grundsärskola

Vill du ha ett av de viktigaste och roliga uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande -varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje!

Välkommen till oss på Kålgårdsskolan!
Från hösten 2020 utökar vi verksamheten i vår grundsärskola på Kålgården med inriktning träningsskola/AST åk 1-6. Verksamheten startade höstterminen 2018 och har sedan dess växt och kommer nu att växa ytterligare till höstterminen. Vi söker nu dig som vill vara med och utforma verksamheten. Är du en öppen, nyfiken och driven person tror vi att du skulle trivas hos oss! Varmt välkommen med din ansökan!

Kålgårdsskolan är en F-6-skola som är centralt belägen i Jönköping med närhet till natur, kultur och kommunikationer. En kort bussresa bort ligger även populära idrottsanläggningar som Kinnarps arena och Rosenlundsbadet. Kålgårdens skolområde består av en skola med ca 290 elever. Skolan har fyra fritidshem, döv- och hörselklasser, tal- och kommunikationsklasser samt grundsärskola/träningsskola. Kålgårdsskolan kännetecknas av olikheter och att alla är lika mycket värda. Vi har elever som vill, kan och vågar pröva! Utforskande, nyfikenhet och lust att lära utgör grunden för pedagogernas undervisning. Läs gärna mer om vår skola på www.jonkoping.se/kalgardsskolan.

Ditt nya jobb
Du kommer arbeta inom grundsärskolan åk 1-6, inriktning träningsskola/AST. Du ska främja ett specialpedagogiskt förhållningssätt i grundsärskolan. Vårt fokus på Kålgårdsskolan är att ansträngning och träning ger resultat, därför är du en viktig kugge i detta arbete. Att samarbeta med andra är för dig en självklarhet. Du kommer gärna med idéer och förslag som kan bidra till skolutveckling. Vi kommer att ha eleverna i mindre grupper. De små grupperna skapar unika förutsättningar att möta varje elevs behov. Varje pedagog förväntas ha en helhetssyn på eleverna med syfte att utveckla deras kunskaper och färdigheter för att skapa möjligheter till ett innehållsrikt och meningsfullt liv.

Din kompetens
Vi söker dig som är legitimerad lärare eller speciallärare eller har specialpedagogutbildning med inriktning mot utvecklingsstörning. Kunskap i teckenkommunikation och erfarenhet av arbete med elever inom grundsärskolan och/eller autism är meriterande. Grundläggande IKT-kunskaper är ett krav. Du har ett professionellt förhållningssätt och ett engagemang i ditt arbete. Som person är du positiv, lyhörd, duktig på att kommunicera samt är kreativ och lösningsinriktad. Vi förutsätter att du är professionell i ditt bemötande med elever och i kontakten med vårdnadshavare och kollegor och har en god förmåga att skapa och bibehålla goda relationer. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Vill du veta mera
Rektor, Louise Hultman: 036-10 73 36
Bitr rektor, Harald Filipsson-Forsanker: 036-10 21 32
Lärarförbundet, Miriam Axelsson: 036-10 26 81

Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!

Dela detta jobb

Lärare grundsärskola

Jönköpings kommun