skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning
Kista grundskola är en F-9 grund- och grundsärskola med 660 elever. Skolan finns mitt i Kista, ett av Europas mest dynamiska område för utveckling av IT. Med tunnelbana tar det 15 minuter från Fridhemsplan. Det märks att vi befinner oss i den omgivning vi gör. Vi satsar stort på IT-stöd för att utveckla undervisningen och för att kunna individualisera och erbjuda olika stödfunktioner. Det möjliggör också skolans mål för undervisningen det ”sömlöst” lärande. Undervisningen bedrivs utan begränsningar i tid och rum där applikationer med uppgifter och aktiviteter ligger som grund för skolarbetet. Mer om det på vår webbplats kistagrundskola.stockholm.se, instagram kista.grundskola eller vid en intervju.

Alla elever har iPad och alla klassrum är utrustade med interaktiva projektorer eller smartboards. Lärarna har iPad och bärbar dator. Vi samarbetar med KTH och Stockholms universitet för att utveckla undervisningen med stöd av IT. Vi har hunnit en bra bit på väg men utvecklingen går vidare. Självklart arbetar vi också med traditionella läromedel.

Skolan har under de senaste sex åren haft mycket bra resultat med gymnasiebehörighet över 90%. Vi arbetar utifrån visionen "alla ska lyckas på Kista grundskola". Det gör vi utifrån att skapa trygghet och utveckla undervisningen. För tryggheten har vi en tydlig värdegrund, TRASK och ett värdegrundsansvar. Undervisningen utvecklas utifrån det sömlösa lärandet som mål. Vår strävan är att alla elever ska nå så långt som möjligt med att utveckla sina förmågor och nå kunskapsmålen. Det förverkligar vi med studier både på djupet i ämnena men också via att lära sig se helheter med ämnesövergripande arbete. Samarbete är ett nyckelord för skolans utveckling.

Grunden läggs i förskoleklass och de första åren för att sedan utvecklas i f-9 perspektiv. Fritidshemmet har en viktig roll i skolans utveckling. Arbetet med värdegrunden har varit framgångsrikt så skolan är en lugn arbetsplats med goda möjligheter att utveckla sin undervisning.

Skolan har två grundsärskoleklasser en med  inriktning ämnesområden och en med inriktning ämnen. En biträdande rektor ansvar för det övergripande, men det finns stor frihet att utveckla undervisningen utifrån läroplanens och skolans mål.

Välkommen till framtidens skola.

Arbetsbeskrivning
Ansvara för undervisningen med en grupp elever i grundsärskolan inriktning ämnesområden. Vi har stödpedagog och assistenter i den grupp som utför arbetet med eleverna tillsammans med läraren. De behöver pedagogisk ledning och bidrar själva i planering och utförande av arbetet.

Kvalifikationer
Idag finns inga direkta krav på legitimation då dessa skjutits upp. Men givetvis prioriterar vi lärare med specialpedagogisk utbildning inriktad mot ämnesområden. Det som senare kommer att utgöra legitimationsgrund.
All erfarenhet av undervisning i grundsärskolan är meriterande likaså goda kunskaper i användningen av digitala verktyg i undervisning och som redskap i kontakten med  elev och föräldrar.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%
Referensnummer    2019/1938

Kontakt    
Eleni Siousti, Bioträdande rektor, 08 508 45208
Per Wadman, rektor, 08 508 45204
Facklig företrädare    
Amanda Ronne, Lärarförbundet, 0850845216
Anne-Marie Ryhänen, 0850845200
Legitimationskrav    Lärare
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Lärare grundsärskolan ämnesområden

Regioner
Utgår

2019-04-26

Ansök nu

Dela detta jobb