skoljobb.se

Lärare Grundsärskolan Rosenborgsenheten

Ansök nu

Lärare Grundsärskolan Rosenborgsenheten

Lärare till Rosenborgsenhetens Grundsärskola

En dag på jobbet
Nu söker vi till vår grundsärskola en speciallärare med inriktning mot intellektuell funktionsnedsättning eller lärare med specialpedagogutbildning. Vi är en grundsärskola med högstadieelever som finns bredvid Rosenborgskolan i två hus. Ett äldre tegelhus och ett nybyggt hus där fokus lagts på tillgängliga och anpassade lokaler för vår verksamhet. Vi är i dagsläget sju klasser, varav fyra för elever som läser ämnesområden och tre för elever som läser ämnen. Vi söker en medarbetare som har erfarenhet av att arbeta med elever med olikheter, såsom intellektuell funktionsnedsättning, autism och språkstörning. Det är meriterande med kunskaper i AKK såsom bildstöd i widgit och TAKK. För oss är det viktigt med det lösningsfokuserade förhållningssättet och den relationella kompetensen!
Du kommer att ingå i ett klassteam där varje klass har en klasslärare och flera assistenter. Din roll blir att planera och genomföra lektioner, ansvara för anpassningar för eleverna i klassen tillsammans med dina assistenter, samt vara mentor för klassen. Klassrummet ses inte som en begränsad lärandemiljö, utan lärandet sker hela elevens skoldag. Du ingår också i lärarteamet där vi idag är tio stycken lärare som alla arbetar i grundsärskolan.  Ni kommer att ha ett nära samarbete med fokus på kollegialt lärande. Vi har också ett nära samarbete med vårdnadshavare och andra resurser såsom habilitering och Resurscentrum vid behov.

Vem är du? 

Krav: 
- Lärarexamen med lärarlegitimation som lärare med speciallärarutbildning, intellektuell funktionsnedsättning eller lärare med specialpedagogkompetens F–6.
- Viljan och drivet att utveckla undervisningen på vår skola.
- En tydlig bild av LGR 11/22
- Du ser fördelarna med att vara ett arbetslag med tätt samarbete och förstår vikten av kommunikation.
- Du har stor erfarenhet av elever i behov av särskilt stöd och med NPF-variation.
- Du använder digitala verktyg när det stärker lärandet.

Vi erbjuder dig:
För att du ska få rätt förutsättningar att trivas och göra ett bra jobb erbjuder vi bland annat:
- Möjlighet att vara med och utveckla nya arbetsmetoder.
- Pedagogisk lunch
- Friskvårdspeng, upp till 3000 kr per år att använda till motions- och friskvårdsaktiviteter.
- En förmånsportal där en uppsjö av erbjudanden finns att utnyttja.

Välkommen till oss!  
På Rosenborgsenheten som Grundsärskolans högstadium och fritidshem ingår i finns också Majtorpskolan F–3 med fritidshem, Rosenborgskolan åk 4–9 samt en kommunal övergripande särskild undervisningsgrupp.
Kontakta 
Biträdande rektor Grundsärskolan: Maria Lundqvist 08–52306114
Biträdande rektor: Irene Göransson 08-52301453
Rektor: Cecilia Wallinder 08-52301500
Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Lärare Grundsärskolan Rosenborgsenheten

Södertälje kommun - Utbildningskontoret