skoljobb.se

Lärare, grundskola

Företag Orsa kommun
Regioner
Utgår

2019-05-24

Ansök nu

Lärare, grundskola

Verksamhetsområde Lärande, Digerbergets skola
Välkommen till Orsa kommun, en liten pärla i Siljansbygdens norra del. En inbjudande miljö med nära samverkan och korta beslutsvägar. Orsa - helt enkelt!

Verksamhetsområdet Lärande har uppdrag att vara service-, samordnings- och ledningsstöd inom förskola, fritidshem, grundskola, integrerad särskola, elevvårdsteam och musikskola.

Våra grundskolor präglas av trygghet och trivsel. Eleverna ska stimuleras till kreativitet, möjlighet till rörelse, fantasi, nyfikenhet samt lust att lära och begåvning uppmuntras och utmanas. 

Arbetssätt och arbetsformer ska anpassas och utvecklas efter individens och gruppens förutsättningar och behov så att självkänsla och medkänsla kan utvecklas och stärkas.
Vår verksamhetsidé är att skapa ett gott lärande i en trygg miljö där alla ska lyckas!
Vi söker en behörig lärare till våra elever i årskurs 4 till 6. Du kommer att arbeta i ett team med fyra andra lärare i "övre arbetslaget". Teamet har ett delat mentorskap och ansvarar för "sina" ämnen. Vi söker i första hand dig som har NO, matematik och kanske även teknik i din lärarlegitimation. Även andra ämneskombinationer kan komma i fråga, om du är rätt person för vår skola.

Tjänsten är i dagsläget en visstidsanställning läsåret 2019/20 och är på 80-100 %, beroende på om lärare hos oss kommer in på utbildning. 

Digerbergets skola är en F-6 skola med ett integrerat fritidshem. Skolan ligger högt belägen i utkanten av Orsa med en milsvid fantastisk utsikt över Orsasjön och vi har ca 150 elever.

Här på skolan har vi tre fokusområden, digitalisering, trygghet och studiero samt elevers delaktighet och inflytande, bland annat genom det kollegiala lärandet i lärlagsarbetet.

Vi är en partnerskola till Högskolan Dalarna, våra lärarstudenter bidrar till att lyfta vår vardagsnära skolutveckling. Det är en bonus om du har en handledarutbildning från högskolan. Vi har även ett samarbete med Dalarnas Idrottsförbund där personal från fritidshemmet och aktivitetsledare från Dalaidrotten genomför rastaktiviteter.

Skolans vision är "Ett gott lärande i en trygg miljö där alla ska lyckas".

Vi ser att du är

  • en person som skapar lugn, trygghet och struktur i gruppen och i verksamheten,
  • är professionell i ditt bemötande och i din kommunikation,
  • har en grundsyn där alla elever kan och vill lyckas,
  • är fylld av idéer och vill tillsammans med dina kollegor utveckla skolan och det långsiktiga arbetet i ambitionen att bli bland de bästa.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligt men bestämt alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Anställningsform    Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning    Heltid/Deltid
Tillträde    2019-08-13
Löneform    månadslön
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    80-100 %
Referensnummer    2019/32

Kontakt    
Karin Dahlberg, blivande rektor, 0250-55 21 89
Christina Kobdock-Haak, rektor, 0250-55 22 76
Facklig företrädare    
Mikael Smids, Lärarnas Riksförbund, 0250 - 55 21 00 (växel)
Camilla Ländin, Lärarförbundet, 0250-55 22 83

Dela detta jobb

Lärare, grundskola

Orsa kommun