skoljobb.se

Lärare gymnasiesärskolan 100%

Regioner
Utgår

2020-05-29

Ansök nu

Lärare gymnasiesärskolan 100%

Finspång är den attraktiva kommunen i en spännande region där vi skapar utveckling och livskvalitet genom samverkan, öppenhet och nytänkande.Finspångs kommun har idag drygt 22 000 invånare. Kommunen präglas av tillväxt, utveckling och befolkningsökning sedan 2009 – vilket ställer krav på såväl investeringar i infrastruktur, bostäder och fastigheter som på en utvecklingsorienterad organisation. Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts- och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.Genom Vision 30/35 siktar vi på att bli 30 000 invånare år 2035. I arbetet med detta är skolor och utbildning utpekade som centrala framgångsfaktorer. Finspångs kommun arbetar aktivt för att de globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030, ska prägla kommunens styrning och ledning.Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Finspångs kommun har cirka 1 800 anställda. Vi blev utsedda till Årets Employer Branding-kommun 2018 och var nominerade till Årets kulturkommun 2018.Beskrivning
Gymnasiesärskolan i Finspång ingår som en del av enheten Bergska Gymnasiet, Bergska skolan.

På enheten finns även introduktionsprogrammen.

Gymnasiesärskolan har ca 20 elever som antingen läser det nationella programmet Administration, handel och varuhantering eller det Individuella programmet.

På gymnasiesärskolan finns ett arbetslag där förutom undervisande personal även specialpedagog och kurator deltar.

Gymnasiesärskolan i Finspång arbetar tydligt emot elevernas kommande vuxen- och arbetsliv. Vårt motto är att eleverna ska vara förberedda för dag ett år fem, då skolan är slut. Detta fokus avspeglar sig i allt vi gör tillsammans med eleverna. Vi använder oss i stor utsträckning av övrigt samhälle som arena för lärande.

Arbetsuppgifter
I ditt uppdrag som lärare på Gymnasiesärskolan kommer du undervisa på både det nationella – och det Individuella programmet. Du kommer ingå i ett arbetslag där planering och utvärdering av verksamheten sker.  I uppdraget ligger även ett mentorskap och kontakter med vårdnadshavare, godemän etc.  

Du kommer även ha andra externa kontakter som ex. daglig verksamhet, arbetsförmedling, olika företag där eleverna gör sin praktik.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet i att undervisa på gymnasiesärskolan.

Du ska kunna verka både i teoretiska och praktiska sammanhang (ex arbetsplatsförlagt lärande, praktik och Ung Företagsverksamhet).

Vi ser att du är självgående och strukturerad med förmåga att organisera, ansvara för och prioritera dina aktiviteter på ett effektivt sätt. Du har ett inbjudande sätt och är lösningsorienterad. 

Du har förmåga att motivera och skapa lärande och lärmiljöer som präglas av inkludering, variation och interaktivitet. Du har en god pedagogisk insikt och förmåga att se och möta varje elev och utgå från det som fungerar. Du är tydlig i din ledarroll, van vid att samarbeta i arbetslag, har en positiv elevsyn och utgår från att elever kan och vill.

Som person är du självgående, flexibel samt har lätt för att samarbeta med andra och skapa relationer. Du är innovativ och ser mångfald som en fördel för utveckling och lärande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Erfarenhet från arbete på Gymnasiesärskolan är önskvärt.

Villkor
Lärartjänsten (100%) är en tillsvidareanställning på heltid.

Tjänsten tillsätts under förutsättning av erforderliga beslut. Rekrytering kan komma att ske fortlöpande under annonseringsperiod. Sista ansökningsdag är dock 2020-05-29

Övrig information

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner, rabatter och andra erbjudanden av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Lärare gymnasiesärskolan 100%

Finspångs kommun