skoljobb.se

Lärare i 4-6 till Kunskapsskolan Västerås

Företag Kunskapsskolan
Regioner
Utgår

2023-03-26

Ansök nu

Lärare i 4-6 till Kunskapsskolan Västerås

Kunskapsskolan i Sverige driver grund- och gymnasieskolor under namnen Kunskapsskolan och Kunskapsgymnasiet. Kunskapsskolans första skolor startade år 2000 och idag går det drygt 14 500 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. 

Kunskapsskolan Västerås söker en legitimerad lärare för årskurs 4-6

Vill du arbeta i en skola där varje elev ges något unikt – en personligt utformad utbildning – som utgår från elevens individuella mål och förutsättningar? Då har vi jobbet för dig!

På Kunskapsskolan har vi en pedagogik som är personligt utformad och utgår från varje individ. Genom vårt arbetssätt skapar vi nära relationer mellan lärare och elev, vilket ger förutsättningar för att varje elev ska nå längre än de själva tror är möjligt. I en miljö där eleven får vara sig själv och får rätt stöd och utmaningar skapar vi en skola där både elever och medarbetare trivs och utvecklas.

Arbetsplatsen

Kunskapsskolan Västerås är en grundskola med årskurs 4-9. Skolan har 520 elever och bland de högsta studieresultaten i Västmanland. Elev-köerna till skolan är långa, vilket är ett bevis på att skolan har ett mycket gott rykte. 

Vid den årliga enkäten i höstas svarade medarbetarna i Västerås följande: 

  • 100% - På vår skola delar vi med oss av våra kunskaper och lär av varandra 

  • 94% - Jag kan rekommendera Kunskapsskolan som arbetsgivare

  • 100% - Jag har förtroende för min skolas rektor

  • 97% - Jag trivs med mitt arbete

  • 100% - Vi har en trevlig stämning på vår skola

Vid motsvarande enkätundersökningar till elever och vårdnadshavare svarar över 90% att skolan är trygg, att skolan har bra lärare och att de rekommenderar skolan.   

Skolan startade 2001 i Västerås och finns sedan 2005 i fantastiska lokaler på Öster Mälarstrand - nära både kommunikationer och Mälaren i en expansiv del av Västerås.   

Kunskapsskolan Västerås erbjuder dig en arbetsplats där vi brinner för eleverna. Vi drivs av utveckling, har höga förväntningar, ser kraften i varje individ  och når längre tillsammans. Känner du att du skulle vilja bli en i vårt gäng? Välkommen med din ansökan!

För att varje elev ska nå så långt som möjligt behövs yrkesskickliga lärare med ett stort engagemang för eleven. På Kunskapsskolan sätter vi alltid individen i centrum och söker därför dig som alltid arbetar aktivt för att dina elever ska lyckas. Förutom att vara ämneslärare är du också personlig handledare åt ett tjugotal elever och du har varje vecka ett individuellt handledningssamtal med var och en av dina elever. Du hjälper dem att planera och sätta mål för sina studier och följer upp målen tillsammans med både eleverna och deras vårdnadshavare. 

På Kunskapsskolan har vi ett utpräglat lagarbete. Du är aldrig ensam med utmaningar och frågeställningar. Vi hjälps åt att planera arbetet i arbets- och i ämneslag. Öppenheten mellan lärare är stor och vi har ett gemensamt ansvar för våra elever. 

För att underlätta för dig i ditt arbete och möjliggöra för dig att fokusera din tid på eleverna  har vi samlat en stor del av våra läromedel på vår digitala portal Kunskapsporten. För varje ämne finns förslag på arbetssätt, uppgifter och läromedel.

Alla nyanställda får grundliga genomgångar och kontinuerlig uppföljning under hela det första året för att komma in i vårt arbetssätt och våra rutiner. 

Kvalifikationer 

Vi söker legitimerad lärare för årskurs 4-6. Du ska vara väl förtrogen med LGR-22 och formativ bedömning.

Meriterande kvalifikationer 

Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av undervisning och handledning eller mentorskap. Vi vill att du har lätt för att samarbeta med kollegor, elever och vårdnadshavare och är lösningsfokuserad.

Vi sätter stort värde vid ditt engagemang, din pedagogiska kompetens och din handledarförmåga. Vi vill att du ska vara en stabil och trygg person som kan skapa förtroende hos eleverna.

Tjänstens utformning

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med start augusti 2023.

Rekryteringsprocessen 

Ansökan sker via länken nedan senast den 26 mars 2023. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

För att arbeta i skola krävs utdrag ur belastningsregistret. Blankett finns på Rikspolisstyrelsens webbplats.

Vid frågor kontakta:

Rektor Lars Jonsson, 073-317 34 77,   lars.jonsson@kunskapsskolan.se   

Biträdande Rektor Trine Mie Mattsson, 073-317 34 43,  trinemie.mattsson@kunskapsskolan.se 

Mer information på om oss och vår pedagogik hittar du på vår hemsida, kunskapsskolan.se

Skolans adress; Ångkraftsvägen 1A

Säljare av rekryteringstjänster gör sig icke besvär.

Kontaktperson

Lars Jonsson

lars.jonsson@kunskapsskolan.se

0733-17 34 77

Dela detta jobb

Lärare i 4-6 till Kunskapsskolan Västerås

Kunskapsskolan