skoljobb.se

Lärare i bageri och konditori

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-12-02

Ansök nu

Lärare i bageri och konditori

Utbildningsförvaltningen

 

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

 

Om oss

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Strax öster om Lunds centrum ligger Gymnasieskolan VIPAN, Lunds enda kommunala yrkesskola.
Gymnasieskolan Vipan har c:a 1 300 elever höstterminen 2020 fördelade på sju olika yrkesprogram, Gymnasiesärskola samt Introduktionsprogram. 


Läs mer om gymnasieskolan Vipan på vår hemsida: www.lund.se/vipan

Arbetsuppgifter
Som lärare i bageri och konditori samarbetar du nära med övriga undervisande lärare inom Restaurang och livsmedelsprogrammet. Du planerar, undervisar och följer upp elevernas kunskapsutveckling och för fortlöpande dokumentation över denna. Du ansvarar för att anpassa undervisningen så att eleven kan delta utifrån sina förutsättningar. Du ansvarar även för att planera och följa upp elevers arbetsplatsförlagda lärande, APL och tar kontakt med och utvecklar kontakter med branschen. Som mentor stödjer du eleverna i sin planering att succesivt kunna ta ett eget ansvar för sitt lärande. För omyndiga elever har du en löpande kontakt med vårdnadshavare. Då Vipan även har en butik kopplad till bageriet ansvarar du även för redovisning av försäljning genom denna. Undervisningen kommer företrädesvis att ske inom Restaurang- och livsmedelsprogrammet men även på IM samt i gymnasiesärskolan På Gymnasieskolan Vipan arbetar vi med att:

• stimulera elevernas nyfikenhet och lust att lära 

• få eleverna att utvecklas optimalt utifrån sina förutsättningar

• ge eleverna en god omvärldsorientering

Vi söker dig som
Vi söker en karaktärsämneslärare med specialisering bageri och konditori som har behörighet att undervisa i gymnasiet. Du har god kunskap om styrdokumenten och utvecklad samarbetsförmåga och förmåga att bygga relationer med kollegor, elever och vårdnadshavare. Erfarenhet från arbete inom branschen värdesätts.

Arbete med digitala system som Skola24, V-klass samt Classroom är meriterande.

 

Anställning

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader

Omfattning: Heltid

Lön: Månadslön

Tillträde: 2021-02-01

 

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-12-12

Referensnummer

2020/1029

Kontaktperson(er)

 

Lena Sepponen, 046-3597990

Facklig(a) företrädare

Rolf Oddmo, Lärarförbundet, 046-359 8147

Dela detta jobb

Lärare i bageri och konditori

Lunds kommun - Utbildningsförvaltningen