skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare:

  • Ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov.
  • Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.
  • Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande.
  • Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen.

Arbetsplatsbeskrivning

Nya Elementar är en kommunal F-9 skola som ligger i Bromma. Närheten till naturen och stadens centrum gör skolans läge mycket attraktivt. 1999 öppnade Nya Elementar upp dörrarna för en verksamhet i en nyrenoverad funkisskola. Här ges eleverna likvärdig tillgång till IT och därmed bättre möjlighet till kunskap som förbereder dem till det digitaliserade samhället. Vår verksamhet består av F-9 grundskola, grundsärskolan och SU-grupp.

För att bättre kunna utnyttja digitaliseringens möjligheter i undervisning och administration har vi på Nya Elementar sett till att vi har en likvärdig tillgång till digitala verktyg och insatser för kompetensutveckling för elever och personal. Alla elever har tillgång till egen PC eller iPad med syfte att nå en högre måluppfyllelse och som särskilt ska gynna elever i behov av särskilt stöd. På Nya Elementar tillhör alla medarbetare ett arbetslag. Vår styrka är vårt arbetslagsöverskridande kollegiala lärande. På skolan finns flera skolutvecklingsgrupper (t.ex. IKT, FoUprojekt) som driver det kollegiala lärandet genom att organisera t.ex. föreläsningar, workshops, teachmeets för skolans personal. Vi söker dig som har lärarlegitimation och vill arbeta utifrån ett tydligt elevfokus.            
 
https://nyaelementar.stockholm.se/

Arbetsbeskrivning

Du ansvarar för att planera, undervisa och bedöma i engelska i åk 9. Du ingår i ett arbetslag samt ett ämneslag där du samarbetar med kollegor. Du använder dig av digitala läromedel och andra digitala verktyg som en naturlig del i din undervisning. Vikariatet gäller omgående och troligen under hela vårterminen 2019. 
 
Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare, behörig för årskurs 7-9 i engelska. Du vill arbeta utifrån ett tydligt elevfokus och har en positiv inställning till det kollegiala lärandet. Du har ett starkt intresse för att handleda elever till att använda sin dator/iPad som en resurs. Egenskaper som är meriterande är samarbetsförmåga, initiativförmåga, förändringsbenägenhet och helhetstänkande. Som lärare på Nya Elementar ska du vara en tydlig ledare i klassrummet, ha en förmåga att skapa ett bra klassrumsklimat samt ha en utvecklingsbenägen syn på lärande där du lyckas få med dig eleverna.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 5 november 2018
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Bromma
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/6951
Kontakt
  • Birgitta Långberg, 0761207731
Facklig företrädare
  • Lotta Bjurenborg , LR, 08-50807700
Publicerat 2018-10-29
Sista ansökningsdag 2018-11-16
Legitimationskrav Lärare
Utbildningskrav Högskola/universitet

Lärare i engelska åk 7-9 Nya Elementar, vikariat 50%

Ansök nu

Dela detta jobb