skoljobb.se

Lärare i engelska i kombination med spanska eller ekonomiämnen, Täljegymnasiet

Regioner
Utgår

2023-05-31

Ansök nu

Lärare i engelska i kombination med spanska eller ekonomiämnen, Täljegymnasiet

En dag på jobbet

Täljegymnasiet söker en behörig lärare i engelska i kombination med antingen spanska eller ekonomiämnen. Du kommer till en skola med ett mycket levande samarbete i arbets- och ämneslag och med ett målmedvetet utvecklingsarbete i kollegialt lärande. Vi är måna om struktur i undervisningen och att det ska råda arbetsro och ett tryggt arbetsklimat på alla lektioner. På Täljegymnasiet har vi också jobbat aktivt med att utveckla stöttningsstrategier i undervisningen med syftet att underlätta elevernas övergång från grundskola till gymnasium, så att fler elever ska lyckas med sina gymnasiestudier. Skolan deltar för närvarande i skolutvecklingsprojektet Samverkan för bästa skola med Skolverket och här jobbar vi särskilt intensivt med språkutvecklande arbetssätt i alla ämnen. Vi strävar också efter att integrera närsamhället mer i vår verksamhet, genom exempelvis, studiebesök, UF projekt och genom att utveckla samarbeten med lokala aktörer. Skolan har ett nyrenoverat modernt skolbibliotek med en bibliotekarie som är en viktig del i den pedagogiska verksamheten. Vårt elevhälsoteam arbetar samverkande och förebyggande tillsammans med dig som lärare för att tidigt fånga upp elever som möter svårigheter i sin skolvardag. Vi använder Vklass som digital plattform, varje lärare har tillgång till en personlig laptop och de allra flesta av våra lektionssalar är utrustade med modern IT teknologi. 

Förutom undervisning ingår mentorskap i den aktuella tjänsten.

Vem är du? 

Krav:
- Examen med lärarlegitimation i engelska och spanska eller ekonomiämnen från universitet/lärarhögskola.

Meriterande:
- Erfarenhet av att delta i eller organisera exempelvis Erasmus utbyten, UF verksamhet eller liknande.  

Personliga egenskaper:
- Du är en lärare som har en positiv elevsyn och alltid försöker se potentialen hos varje enskild elev.
- Du har goda ämneskunskaper och ett intresse för att utveckla din undervisning och dina didaktiska metoder tillsammans med kollegor i ämnes- och arbetslag.
- Du är van vid att jobba i såväl en analog som en digital undervisningmiljö och du är tydlig i din kommunikation av krav och förväntningar till eleverna. 

Vi erbjuder dig 

Som anställd i Södertälje kommun har du bland annat tillgång till ett generöst friskvårdsbidrag. För inspiration, se vår hemsida

Välkommen till oss!  

Täljegymnasiet är Södertäljes största och äldsta kommunala gymnasieskola. Skolan är centralt belägen med goda kommunikationer och har ca 660 elever fördelade på Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet, Teknikprogrammet, International Baccalaureate och Introduktionsprogrammet Individuellt Alternativ.
Skolan erbjuder också nationella idrottsutbildningar (NIU) inom ishockey, fotboll och basket. Vi förfogar över moderna lokaler i byggnader med gammal tradition. 

 

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Lärare i engelska i kombination med spanska eller ekonomiämnen, Täljegymnasiet

Södertälje kommun - Utbildningskontoret