skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med att fortsätta den positiva utvecklingen av Östbergaskolan? I så fall ska söka till oss! Östbergaskolan är en en-parallellig F-6-skola med ca 185 elever. Skolan växer och ska vara ett självklart val för elever i området och vi söker dig som vill vara med på denna resa. Vi drivs av höga förväntningar på elever, personal och vårdnadshavare, vilket är en framgångsfaktor för goda resultat. Skolan befinner sig i ett starkt utvecklingsskede där mycket händer såväl pedagogiskt som med avseende på lokaler, inventarier och utemiljö. Fysisk rörelse och hälsa genomsyrar vår verksamhet. Vi arbetar också aktivt med iPads och andra IT-verktyg som en naturlig del i undervisningen.

Skolan är lugnt och trivsamt belägen på Östbergahöjden, strax söder om Årsta, med fräscha och ändamålsenliga lokaler och nära till natur och parkområden. På Östbergaskolan får alla barn sin rätt till en bra utbildning tillgodosedd oavsett bakgrund. Välkommen till en liten skola med stora möjligheter!


Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som trivs med och har vana med att undervisa på låg- och mellanstadiet. Du kommer undervisa i engelska samt SVA åk 1-6 där samtliga klasser på lågstadiet består av två fritidspedagoger som är knutna till klassen. Under vårterminen kommer du arbeta som stödmentor tillsammans med en mycket duktig och erfaren förstelärare i svenska/SVA.

Vår skola arbetar aktivt med språkutvecklande arbetssätt samt det kollegiala lärandet och vi har ett inkluderande arbetssätt där vi möter varje elevs individuella förutsättningar och behov. Skolans samtliga pedagoger är väl införstådda i vikten av att ha ett F-6 perspektiv, vilket vi även förväntar oss av dig. Ytterligare en del i röda tråden är vår gemensamma struktur i och utanför klassrummet.

Skolan och Stockholms Stad är i ett expansivt skede vad gäller digitalisering och vi vill att du med dina kunskaper inom IKT är med i denna spännande utveckling.

Läs mer på www.ostbergaskolan.stockholm.se


Kvalifikationer

På vår skola ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. Därför vill vi att du:

Är legitimerad grundskollärare i åk 1-6 med behörighet engelska samt svenska/SVA
Är tydlig, organiserad och resultatinriktad.
Har höga förväntningar på eleverna och på deras förmåga att utvecklas.
Är utvecklingsbenägen och vill växa i din profession.
Stimulerar elevernas nyfikenhet och lust till lärande.
Är lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov. Trivs med ett ämnesövergripande samarbete.
Meriterande är stort intresse för IKT i undervisningen och möjlighet att leda denna utveckling på skolan finns.
Stockholms Stad bedriver ett aktivt IT-arbete och vi vill därför att du är väl förtrogen i arbetet med digitala hjälpmedel, samt väl insatt i de nya förändringarna i läroplanen. 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    2019-01-09
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%

Ort    Stockholm
Län    Stockholms län
Land    Sverige
Referensnummer    2018/6218

Kontakt    
Sofia Persson, biträdande rektor, 0761290923
Facklig företrädare    
Lola Östberg, LF, 076-129 45 47
Bessy Thyde, LR, 08-508 144 13
Legitimationskrav    Lärare
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Lärare i engelska och svenska/SVA till Östbergaskolan

Ansök nu

Dela detta jobb