skoljobb.se

Lärare i engelska och tyska åk 7-9

Företag Falu kommun
Regioner
Utgår

2018-12-17

Ansök nu

Lärare i engelska och tyska åk 7-9

I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Hälsinggårdsskolan är en F-9 skola med ca 300 elever i årskurs F-6 och ca 400 elever i årskurs 7-9. Kollegiet präglas av arbetsglädje, engagemang och vänskap. Vi jobbar mycket med struktur och att skapa goda relationer då det är en förutsättning för lärande. Vi är en välkomnande skola där du kan förvänta dig att bli väl omhändertagen.

Vi är sedan mars 2017 en pilotskola i “Tillsammans för varje barn” (Skottlandsmodellen) som innebär ett nära samarbete mellan skola, Socialtjänst och Landstinget med syftet att genom tidiga insatser minska den psykiska ohälsan och öka andelen elever som når gymnasiebehörighet. Under detta läsår deltar hela skolan F-9 i Skolverkets kompetensutveckling Specialpedagogik för lärande.

Arbetsuppgifter
Du kommer att undervisa elever i åk 7-9 i engelska och åk 6-9 i tyska. Du kommer att ingå i ett ämneslag tillsammans med andra lärare i moderna språk och engelska samt i ett arbetslag. Detta innebär goda förutsättningar för samarbete och möjlighet för dig att genom kollegialt lärande utveckla dina ämnen och undervisningen.  

Tillräckliga kvalifikationer
- Lärarlegitimation eller legitimationsgrundande utbildning inom behörighetsområdet.

Personliga egenskaper
- God initiativförmåga

- Engagerad i skolutvecklingsfrågor och vill utvecklas tillsammans med övriga kollegor i ett positivt klimat på Hälsinggårdsskolan.

- Ser elevens lärande ur ett helhetsperspektiv.

- Vara trygg och tydlig i din ledar- och yrkesroll, engagerad, ansvarstagande, lyhörd och ha förmåga att arbeta individanpassat efter varje elevs förutsättningar och behov.

- Ha förmåga att skapa goda elev- och föräldrakontakter.

Meriterande kvalifikationer

- Erfarenhet och intresse av att arbeta med digitala lärverktyg i din undervisning.

Anställningsvillkor
Tillsvidaretjänst på heltid med tillträde 2019-01-07

Kopior på betyg lämnas i samband med intervju. För den som erbjuds tjänsten krävs enligt Lagen om registerkontroll utdrag från Rikspolisens belastningsregister. Beställ gärna detta i samband med ansökan, så det finns tillgängligt ifall du blir aktuell för tjänsten.

Upplysningar

Rektor Anette Blomqvist, tel 023-829 64

Fackliga företrädare

Jan-Erik Kyrö, Lärarförbundet, tel 023-863 36

Hanna Meijer-Holmqvist, Lärarnas riksförbund, tel 023-827 75 

Kontaktinformation
Anette Blomqvist, Rektor

Arbetsplats
Hantverkaregatan 6

791 60 Falun

Dela detta jobb

Lärare i engelska och tyska åk 7-9

Falu kommun