skoljobb.se

Lärare i engelska/svenska IA Täljegymnsiet

Regioner
Utgår

2018-12-17

Ansök nu

Lärare i engelska/svenska IA Täljegymnsiet

Engelska och svenska till Täljegymnasiets program, Individuellt alternativ (IA)  
 
En dag på jobbet  
Du kommer att vara med och fortsätta utveckla undervisningen i svenska och engelska och vår verksamhet som riktar sig till eleverna på IA (Individuellt alternativ) Tälje (fd Gryning).  
Syftet med vår undervisning är att eleverna ska ges möjlighet att bli behöriga till fortsatta gymnasiestudier eller vägledas till arbete eller annan lämplig sysselsättning.  
Arbetet med eleverna kommer att ske i arbetslag bestående av lärare, elevcoacher och övrig personal. Du bör trivas med att ta ett stort ansvar likväl som att jobba i nära samarbete med andra, där flexibilitet, kreativitet och kundfokus är viktiga beståndsdelar i arbetet.  
 
 Vem är du?   
Legitimerad gymnasielärare i svenska och engelska
Som lärare skall du ha egenskaper som :  
- Goda ämneskunskaper i svenska.  
- Förmåga att planera och arbeta ämnesövergripande i din undervisning.  
- Social kompetens, etiskt förhållningssätt, förmåga att ta egna initiativ, god planerings-förmåga.  
- Fallenhet att arbeta tillsammans med andra, god kommunikationsförmåga, lätt för att samarbeta med berörda parter runt verksamheten  
- Erfarenhet av att undervisa elever oavsett funktionsnedsättningar.  
- Du kommer att ha möjligheten att använda dina specialkunskaper i din undervisning.  
Du som lärare vägleder eleven genom att motivera, föreslå, utveckla, samt se möjligheter hos varje enskild elev.  
 
Meriterande  
Erfarenhet från att ha arbetat med elever med olika funktionsnedsättningar. Även meriterande om du är behörig i flera ämnen än svenska och engelska  
 
 Vi erbjuder dig  
Som lärare på Täljegymnasiet jobbar vi med kollegialt lärande och utvecklar nya arbetssätt tillsammans inom arbetslag och ämneslag.    
Kommunen erbjuder dig som anställd 3.000:-/år i friskvårdsbidrag.  
På Täljegymnasiet har vi så kallat funktionellt delat ledarskap med en enhetschef och en rektor som hierarkiskt och organisatoriskt är likställda. Det innebär en arbetsspecialisering och en möjlighet för dig som pedagog att få större tillgänglighet till chefer, ett närmare ledarskap och mer närvarande chefer.  
 
 Välkommen till oss  
Täljegymnasiet ligger centralt i Södertälje mitt emot sjukhuset. Lektions och laborationssalarna är moderna och många är utrustade med projektorer. Skolan har 495 elever fördelade på samhällsvetenskapliga programmet, naturvetenskapliga programmet, ekonomiprogrammet, IB och individuellt alternativ. Till hösten kommer vi att starta teknikprogram och lokal idrottsutbildning i volleyboll och simning. På skolan finns 55 medarbetare.    
Täljegymnasiet är en modern skola som arbetar med framtidens förmågor utifrån två perspektiv, det internationella och det kommunikativa, med fokus på IKT i lärandet, språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt och projektbaserat lärande  
 
 Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.  
 
Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

Dela detta jobb

Lärare i engelska/svenska IA Täljegymnsiet

Södertälje kommun