skoljobb.se

Arbetsplatsbeskrivning 
Välkommen att söka tjänsten som lärare i förberedelseklass på Rosenlundsskolan F-6!
Rosenlundsskolan ligger centralt i Jönköpings östra stadsdelar och är världen i miniatyr. Vi är stolta över vår mångfald och vet att den berikar hela skoldagen. På vår skola finns grundskola med fritids, förberedelseklass för nyanlända och grundsärskola med fritids.
Från Rosenlundsskolan har vi nära till naturen med skolskogen vid Vättern och Bondbergets naturreservat inom gångavstånd. I Rosenlundsskolans närområde finns dessutom flera fritids- och idrottsarenor som vi utnyttjar kontinuerligt i verksamheten, t ex Kinnarps arena, Rosenlundsbadet, KFUM, Ungdomens hus och Upptech.

Arbetsuppgifter 
Tjänsten innebär att du planerar, genomför och driver arbetet i vår förberedelseklass för elever i åk 3-6 tillsammans med en erfaren kollega. Arbetet i vår förberedelseklass består dels av undervisning i svenska som andraspråk i det egna klassrummet, men också av undervisning ute i elevernas hemklasser i andra ämnen i samverkan med klasslärarna.
Du kommer att arbeta i ett arbetslag åk 4-6 som tillsammans ansvarar för elevernas skoldag.

Kompetenskrav 
Vi söker dig som har lärarexamen och är legitimerad för undervisning i svenska som andraspråk och annat ämne. Vi ser gärna att du har erfarenhet av undervisning av nyanlända elever. Kompetens i ett eller flera minoritetsspråk är meriterande för tjänsten.

Övrigt 
Det är viktigt att du har förmågan att kunna skapa goda relationer med barn, föräldrar och medarbetare. Viktigt är också att vara en god förebild, ha tydliga förväntningar på eleverna samt vara initiativrik och drivande i det pedagogiska arbetet. Du har förmåga att se elevers olika behov, ta hänsyn till deras individuella förutsättningar och få elever att växa och utvecklas. Att vara trygg i lärarrollen och känna stolthet för sitt arbete är också viktiga egenskaper. Grundläggande IT-kompetens är ett krav. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. 
Du hittar länk till beställning av belastningsregistret här.

Upplysningar 
Lotta Johansson, rektor, 036 - 10 64 00
Anders Berlin, bitr. rektor, 036 - 10 63 63
Annelie Gustafsson, Lärarförbundet, 036 - 10 58 67

Om oss

Jönköpings kommun

Jönköping är en av Sveriges tio största kommuner, med över 135 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med 1 500 personer om året. Kommunen är en attraktiv tillväxtregion och regionalt centrum i ett av Sveriges tätaste företags- och entreprenörsområden. 

Lärare i förberedelseklass

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-07-31

Ansök nu

Dela detta jobb