skoljobb.se

Lärare i förberedelseklass

Öxnehagaskolan

Arbetsplatsbeskrivning
Öxnehaga skolors utbildningsenhet är belägen uppe på höjderna i Huskvarna och består av Oxhagsskolan förskoleklass- åk 1 samt Öxnehagaskolan åk 2- åk 6 samt fem fritidshem. På vår enhet går det ca 350 elever.
I framtiden kommer hela världen att vara våra barns arbetsfält. Vad kan då vara bättre än att börja förbereda sig redan som sjuåring? På vår skola finns ca 30 olika nationaliteter och lika många språk representerade. Här arbetar barn med olika språk, nationaliteter och religioner sida vid sida. Vi vill hjälpa våra elever att blir språkmedvetna, toleranta, goda konfliktlösare och duktiga på att samarbeta.

Arbetsuppgifter
Vi utökar tjänsterna i vår förberedelseklass och söker därför lärare till undervisning och mentorskap i förberedelseklass i skolår 3-6. I arbetsuppgifterna ingår att tillsammans med en kollega planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet i elevgruppen enligt grundskolans styrdokument. Vi vill att syfte och mål för varje lektion och arbetsområde skall vara synligt och tydligt i klassrummet då lärmiljön är en viktig del av undervisningen. Vi önskar skapa ett interkulturellt förhållningssätt där vi strävar efter att skapa en lärandemiljö som präglas av ömsesidig nyfikenhet och flerspråkighet; där allas erfarenheter och kunskaper får plats.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har lärarexamen och är legitimerad för undervisning i svenska som andraspråk och annat ämne. Vi ser gärna att du har erfarenhet av undervisning av nyanlända elever.

Grundläggande IT-kompetens är ett krav.

Som person har du förmåga att kunna skapa goda relationer med barn, föräldrar och medarbetare. Viktigt är också att vara en god förebild, ha tydliga förväntningar på eleverna samt vara initiativrik och drivande i det pedagogiska arbetet. Du har förmåga att se elevers olika behov, ta hänsyn till deras individuella förutsättningar och få elever att växa och utvecklas. Att vara trygg i lärarrollen och känna stolthet för sitt arbete är också viktiga egenskaper. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.
Du hittar ansökan om belastningsregister här (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/).

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar
Rosemarie Segersson, rektor
tel 036-102419

Jenny Carlsson, lärarförbundet,
tel: 036-106655

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dela detta jobb

Lärare i förberedelseklass

Jönköpings kommun