skoljobb.se

Lärare i företagsekonomi

Företag Lunds kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-09-30

Ansök nu

Lärare i företagsekonomi

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Hedda Anderssongymnasiet är en helt ny kommunal gymnasieskola inriktad på kreativitet, handlingskraft och företagsamhet. Tillsammans tar vi de första stegen till att skapa en bättre framtid, för både dig och andra.
Planering av och arkitekttävling för husbygget är igång men skolan startar långt innan skolbyggnaden är klar. Skolan kommer att byggas på Svaneskolans tomt och därför kommer eleverna till hösten att vara placerade i Svanskolans befintliga lokaler.
Hedda Anderssongymnasiet kommer att vara en skola mitt i Lund med en stark koppling till samhälle och näringsliv. Den nya gymnasieskolan kommer att starta upp med två program inför hösten 2018, ekonomiprogram och teknikprogram.
www.lund.se/heddagymnasiet

ARBETSUPPGIFTER
Som ekonomilärare hos oss kommer du under sitt första läsår att ha en delad tjänst mellan Hedda Anderssongymnasiet och Gymnasieskolan Vipan. På båda skolorna kommer du att arbeta tillsammans med ett antal kollegor kring de elever du undervisar. Teamet på Hedda ansvarar för undervisningen i ett antal klasser på ekonomiprogrammet där du bidrar med din pedagogiska kompetens och dina ämneskunskaper. Du får en unik möjlighet att vara med och påverka hur den nya skolans undervisning ska utformas och även våra framtida lokaler. En del av undervisningen är projektorienterad och du samarbetar då även med vårt externa nätverk för att elevernas arbete ska ta sin utgångspunkt i verkliga utmaningar och redovisas för externa intressenter. Varje team har en pedagogisk processledare som leder teamets arbete i den vardagliga verksamheten.

I nuläget rekryteras en lärare i företagsekonomi. gärna i kombination med ytterligare ett ämne.

Som lärare förväntas du
- Samarbeta med dina kollegor kring undervisning som utgår från aktuella utmaningar i omvärlden.
- Bidra till konkret samverkan med externa aktörer inom ämnesintegrerad projektbaserad undervisning.
- Fungera som mentor för en grupp elever på skolan.
- Delta i skolans gemensamma utvecklingsarbete.

Vi tillämpar löpande rekrytering.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en yrkesskicklig lärare med intresse för skolutveckling och erfarenhet av tvärvetenskapligt arbetssätt.
Du är entusiastisk, samarbetsinriktad och skapar ett gott klimat i de grupper där du är delaktig. Du sprider arbetsglädje och bidrar till lösningar.

Erfarenhet av ämnesintegrerat arbete värdesätts. Legitimation i mer än företagsekonomi ses som meriterande. Specialpedagogisk utbildning och erfarenhet kan också ses som meriterande.


ÖVRIGT
Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk av redan anställda i kommunen.

Anställningsvillkor enligt avtal.
Om du blir erbjuden anställning kommer vi att vilja se ett utdrag ur belastningsregistret.

I Lunds kommun vill vi ha mångfald i arbetslivet. Vi välkomnar sökande med olika etniska bakgrunder.

Med hänsyn till medarbetares, kollegors och elevers hälsa tillämpar Lunds kommun rökfri arbetstid.

Lunds kommun arbetar efter en strukturerad modell för rekrytering och annonsering. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Lärare i företagsekonomi

Lunds kommun