skoljobb.se

logga

Lärare i företagsekonomi till Rodengymnasiet, Norrtälje

Regioner
Utgår

2023-05-29

Ansök nu

Lärare i företagsekonomi till Rodengymnasiet, Norrtälje

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Om tjänsten
Vi söker en legitimerad gymnasielärare i företagsekonomi till Ekonomiprogrammet på Rodengymnasiet i Norrtälje. Förutom undervisning i företagsekonomiska kurser så ingår även gymnasiearbete på ekonomiprogrammet och en resurstimme per vecka i företagsekonomiska ämnen. I tjänsten ingår också mentorsskap. 

Arbetsbeskrivning
I arbetet som lärare förväntas du planera en systematisk undervisning som leder eleverna mot målen. Detta ställer krav på didaktiska kunskaper och en tydlighet i såväl undervisningssituationen som i producerandet av uppgifter som motiverar eleverna till att vilja lära mer. Vidare önskar vi att du är tydlig i både formativ och summativ återkoppling. Dessutom ska undervisning och resultat dokumenteras i vår lärplattform Unikum.

Som mentor ska du ha ett nära samarbete med lärare som undervisar dina mentorselever samt med vårt elevhälsoteam. Du behöver också god förmåga till kollegialt samarbete inom ditt arbetslag och ämneslag.

Utmaningarna
Till vårt Ekonomiprogram söker sig elever med varierande förkunskaper och förutsättningar för att klara av sin utbildning. Det ställer stora krav på dig som pedagog att lära ut på ett varierat och metodiskt sätt, att föra motiverande samtal med eleverna och att ge alla elever bästa förutsättningar att lyckas.  

Kvalifikationer

 • Du är legitimerad gymnasielärare i företagsekonomi.  

 • Du är flexibel, öppen och har en god samarbetsförmåga i mötet med elever, vårdnadshavare och kollegor. 

 • Du har goda ledaregenskaper i klassrummet och har förmågan att planera en undervisning som på ett systematiskt sätt för eleverna mot kunskapsmålen. 

 • Vi sätter stort värde på ditt engagemang, din pedagogiska kompetens och förmåga att inspirera. 

Om arbetsplatsen
Rodengymnasiet är Norrtälje kommuns största kommunala gymnasieskola. Här finns såväl högskoleförberedande som yrkesprogram och drygt 1200 elever samt 130 medarbetare. Här har vi höga förväntningar på elever och medarbetare och vi arbetar gemensamt mot att
skapa den bästa utbildningen och skolan för våra elever. Arbetslaget på Ekonomiprogrammet är ett glatt, kunnigt och sammansvetsat arbetslag som arbetar nära sina elever. I tjänsten ingår att ha mentorskap i en klass och att vara en del av ämneslaget för ekonomiska ämnen. Arbetslaget består av 11 lärare och på programmet går c:a 170 elever fördelade på sex klasser.

Anställningsform
Tillsvidareanställning på 100%.
Tillträde datum 2023-08-10
Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.
 

Publicerat: 2023-05-08

Sista ansökningsdag: 2023-05-29

Typ: Pedagogiskt arbete

Tjänst: Gymnasielärare i allmänna ämnen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort: Norrtälje

Omfattning: Heltid

Kontaktpersoner
Programrektor
Johanna Iroegbu, johanna.iroegbu@norrtalje.se, 0176-71890
Facklig representant Sveriges Lärare
Maria Lindgren, maria.lindgren@norrtalje.se, 0176-71639

Om Norrtälje kommun
Norrtälje är en trygg kommun med ca 66 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.

 • Ungefär 3 450 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar.

 • Vi utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.

 • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision

 • Norrtälje kommun ingår i finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.

 • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.

 • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

 • Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. 

Dela detta jobb

logga
Lärare i företagsekonomi till Rodengymnasiet, Norrtälje

Norrtälje kommun - Barn- och utbildningsförvaltningen