skoljobb.se

Lärare i förskoleklass på Gustavslundsskolan i Helsingborg

Regioner
Utgår

2019-04-07

Ansök nu

Lärare i förskoleklass på Gustavslundsskolan i Helsingborg

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

Du vågar mer

På Gustavslundsskolan tar vi vara på olikheter, för vi tror på mångfald på riktigt. Vi förväntar oss att du utmanar och provar nytt när du har en idé som du tycker verkar bättre. Tillsammans övar vi på att våga ännu mer.

Du gör annorlunda

Din viktigaste uppgift är att inspirera till nyfikenhet, kreativitet och kunskap. Genom att ta vara på elevernas drivkraft i lärandet och se varje barns lär potential, gör du lärandet både individuellt och kreativt.

På Gustavslundsskolan anpassar du din undervisning till elevernas olikheter. Tillsammans med nytänkande inspiratörer från olika delar av samhället ger du dina elever många och rika möjligheter att lära i ett meningsfullt sammanhang på riktigt.

Du vill veta mer

På Gustavslundsskolan är det viktigt att vi vet varför vi gör som vi gör. Därför bygger vi vårt arbete på forskning och vetenskaplig grund.

Du delar med dig

På Gustavslundsskolan tror vi på ett kollegialt lärande som ett av de bästa sätten att utveckla skolan. Vi delar med oss av vår erfarenhet och sprider framgång och lärdomar mellan varandra och mellan våra olika verksamheter i Helsingborgs stads skolor.
Arbetsuppgifter
Du ska arbeta med undervisning i tyska vilket innefattar planering, utvärdering, pedagogisk dokumentation, mentorskap, kontakt med vårdnadshavare. Samarbete med arbetslag och andra professioner på skolan.

Din uppgift blir att tillsammans med kollegor skapa en stimulerande pedagogisk verksamhet där ni planerar, genomför och utvärderar utifrån gällande styrdokument. Du leder, motiverar och inspirerar våra elever och tillsammans i fritidsteamet skapar ni goda förutsättningar för våra elever att utvecklas och lära. Att använda digitala verktyg ser du som en naturlig del av barns lärande idag. För dig är kollegialt lärande en del i din personliga utveckling och ett sätt att lära tillsammans med andra.

Du tar till dig och förstår skolans RIKA arbete som genomsyrar våra handlingar, tankar och förhållningssätt, dvs vårt/ditt arbete leds av orden "Relation- Innovation- Kommunikation- Annorlunda".

ARBETSUPPGIFTER
Som pedagog i förskoleklass på Gustavslundsskolan är du nyfiken och inspirerande. Du omsätter dina kunskaper i ett modernt, kreativt undervisningssätt och är modig och provar gärna nya sätt.

Dina tankar kring lärmiljö är att den är föränderlig och anpassas utifrån våra barn och elevers behov. Du prioriterar och tar beslut utifrån att det blir bra för våra barn och elever.

Din uppgift som pedagog i förskoleklass är att planera, genomföra, utvärdera och reflektera utifrån styrdokument för att skapa bästa möjliga förutsättningar för lärande och undervisning. Detta arbete gör du tillsammans med dina kollegor både i förskoleklass och tillsammans med andra kollegor på skolan. Teamet är viktigt för dig.

Att vara en del i ett kollegialt lärande ser du som en möjlighet till personlig utveckling och ett sätt att lära tillsammans med andra.

Som en del i ditt arbete använder vi skolans RIKA arbete som genomsyrar våra handlingar, tankar och förhållningssätt. Där RIKA står för Relation- Innovation- Kommunikation- Annorlunda.

KVALIFIKATIONER
Du som söker har en examen och behörighet mot arbete bland barn i de yngre åren eller en förskollärarexamen.

Det är meriterande om du har erfarenhet, men vi lägger större vikt vid ett stort hjärta och rätt personlighet än lång erfarenhet.
Du behöver ha ett gott ledarskap som gör att du kan leda och organisera för att skapa en god lärmiljö under hela dagen.

I ditt arbete på Gustavslundsskolan måste du tycka att det är spännande och utmanande att få vara med och bygga upp något nytt. Vi förväntar oss att du har mod att våga prova nya saker och du stöttar kollegor som har roliga idéer. Att kunna samarbeta och sprida sin egen kompetens och dela erfarenheter med andra ser vi som extremt viktigt. Tillsammans övar vi oss att våga ännu mer.

Vi tycker att det är viktigt att inspirera till nyfikenhet , kreativitet och kunskap. Genom att skapa delaktighet och ta tillvara barns nyfikenhet och intresse skapar du meningsfullt lärande.

Det allra viktigaste är du har ett stort hjärta och vet att goda relationer, innovativt tänkande och kommunikation är nyckeln till framgång för både dig och dina elever. På så sätt blir vi RIKA tillsammans. Det är Gustavlundsskolans fundament.

Vi tillämpar löpande urval och ber dig därför att ansöka snarast möjligt. Varm välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Du som är legitimerad pedagog är välkommen med din ansökan. Bifoga din legitimationshandling från Skolverket. Du som är nyutexaminerad pedagog är också välkommen att söka, bifoga då ditt examensbevis el liknande utdrag.
I din ansökan vill vi att du funderar över och redovisar hur du kan bidra till de grundstenar - Relation, Innovation, Kommunikation och Annorlunda - som är utgångspunkten för Gustavslundsskolan.


#LI-SFF

Dela detta jobb

Lärare i förskoleklass på Gustavslundsskolan i Helsingborg

Helsingborgs Stad