skoljobb.se

Lärare i Franska Hovsjöskolan

Regioner
Utgår

2018-08-22

Ansök nu

Lärare i Franska Hovsjöskolan

En dag på jobbet  
Vi söker nu en fransklärare till oss här på Hovsjöskolan. 
På Hovsjöskolan hälsas du välkommen varje dag i vår gemensamma entré med tillhörande cafeteria. Du kommer att tillsammans med övriga medarbetare på skolan samarbeta för att fortsätta utveckla skolans uppmärksammade goda resultat. Här blir de pedagogiska diskussionerna verklighet i klassrummet.  
 
Vi har omtanke om varandra och jobbar systematiskt både med vår arbetsmiljö och våra prioriterade mål. Du kommer här att vara en del av ett arbetslag som träffas regelbundet. På skolan kommer du få möta nyfikna, glada, utmanande och ambitiösa elever samt en personal med driv.  
 
Till lunch kan du välja att äta i någon av våra tre matsalar, ta en gratis kaffe i vår cafeteria och kanske ta en pingismatch mot några elever.  
 
Efter dina lektioner träffar du närmaste kollegan eller arbetslaget för att samtala om det fortsatta arbetet. När dagen sedan är slut hälsar du på fritidsbarnen när du passerar på väg hem. Ja, så kan en dag på jobbet vara.  
 
 
Vem är du?  
Krav:  
- Examen med lärarlegitimation i franska från lärarhögskolan  
 
Personliga egenskaper:  
I mötet med elever och kollegor på skolan är du samarbets- och lösningsorienterad. Ditt förhållningssätt till elever präglas av lyhördhet och uppmuntran. Du motiverar de elever du möter och ger dem kraft och tro på sig själva inför framtiden.  
 
Tycker du, precis som vi, att god undervisning och goda relationer är det viktigaste vi kan ge våra elever, då passar du in på Hovsjöskolan. Om du dessutom är nyfiken och tycker om att planera och genomföra undervisning i nära samarbete med kollegor, då tror vi att du kommer att trivas hos oss.  
 
 
Vi erbjuder dig  
- Att vara en del av en skola under stark utveckling.  
- Arbete som lärare med mentorsansvar på vårt högstadium.  
- Arbete i tvålärarskap.  
- Möjlighet till förstelärarskap  
- Möjligheten att få arbeta med cirkelmodellen som ett sätt att arbeta språk- och kunskapsutvecklande.  
- En möjlighet att i samarbete med professionella kollegor förverkliga dina tankar och idéer om hur god undervisning kan vara.  
- Att vara en del av en skola som strävar efter att skapa samarbete och utveckla "vi-känslan".  
 
Vi har ett utbrett tvålärarskap hos oss, vilket gör att eleverna känner en trygghet, en stabilitet, en närhet och det borgar också för att vi i personalen mår bättre och har roligare på jobbet. Som anställd på Hovsjöskolan får du ta del av de kommunala förmånerna exempelvis friskvårdsbidrag.  
 
 
Välkommen till oss!  
Hovsjöskolan är en nybyggd, modern F–9-skola med ungefär 500 elever och drygt 70 personal.  
 
Skolans huvudfokus är att stötta eleverna i sin språk- och kunskapsutveckling. Under nästa läsår kommer skolan utveckla arbetet med elevernas läsförståelse i alla ämnen samt inom matematik fokusera på taluppfattning.  
 
Skolan arbetar med flerlärarskap i klassrummet. Det innebär att eleverna har tillgång till flera lärare i undervisningen och att lärarna stöttar varandra i planeringen och genomförandet av lektionerna.  
 
Hovsjöskolan ligger i naturskön omgivning med skog, stigar och badsjö inom nära gångavstånd.  
 
Motorvägen passerar fem minuter bort och med buss tar du dig hit från Södertälje centrum.  
 
 
 
 
Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Lärare i Franska Hovsjöskolan

Södertälje kommun