skoljobb.se

Lärare i franska på Wasaskolan & Brunnsängskolan

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-06-07

Ansök nu

Lärare i franska på Wasaskolan & Brunnsängskolan

En dag på jobbet
Du undervisar i språkval franska i åk 6 till 9 på två olika skolor. Två och en halv dag på ena skolan och två och en halv dag på andra. Du bedriver undervisning på ett inspirerande, spännande, utvecklande och inkluderande sätt och sätter elevernas utveckling och lärande i fokus. I tjänsten ingår även planering och utvärdering av din pedagogiska verksamhet, men även handledning av elever och föräldrakontakter. Du har fokus på kvaliteten i undervisningen genom återkommande reflektion och analys av pedagogiskt ledarskap samt mål- och resultatstyrning. Tillsammans med ditt ämneslag och arbetslag utvärderar ni er undervisning återkommande för att ge eleverna den bästa möjligheten till att lyckas.

Vem är du? 
Krav: 
- Examen med lärarlegitimation med inriktining franska för årskurs 7–9.
- Alternativt att du har mycket goda kunskaper i språket och intresse för undervisning.
Du är väl förtrogen med skolan som organisation och är väl bekant med uppdrag och styrdokument. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska samt att kommunicera med elever, vårdnadshavare och kollegor på ett sätt där du tar ansvar för budskapet och att mottagaren förstår vad du menar. Vi förutsätter att du är en trygg vuxen som har förmåga att stödja alla elever i deras utveckling mot förmågorna och har god kompetens att möta alla barn utifrån deras förutsättningar och behov.

Meriterande:
- Erfarenhet av att undervisa franska i åk 6-9.
- Erfarenhet och kunskap i att använda digitala verktyg.
- Erfarenhet av att arbeta i ett mångkulturellt område.
- Vi ser gärna att du har körkort och bil för att kunna ta dig mellan skolorna.

Personliga egenskaper:
- Du är trygg, stabil och en god förebild i ditt ledarskap.
- Du trivs med att arbeta lösningsfokuserat.
- Du ser möjlighet till egen utveckling av ditt ledarskap och ditt ämne.
- Du skapar goda relationer med såväl kollegor som elever och vårdnadshavare.
- Du kan möta elever på deras nivå och skapa intresse för ämnet.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder dig en arbetsplats där du får möjlighet att utvecklas och möta elever som vill lära sig!
Du har även tillgång till en väl utbyggt IKT-miljö på skolan med Clevertouch-skärmar i alla klassrum,
En skola med god miljö, glada kollegor och många nyfikna och öppensinnade elever.
För att du i övrigt ska få rätt förutsättningar att trivas och göra ett bra jobb erbjuder vi bland annat:
- Engagerade kollegor
- Kollegialt lärande såväl lokalt som kommunövergripande
- Ett kvalitativt elevhälsoteam
- Goda resurser och fräscha lokaler.

Välkommen till oss! 

Wasaskolan ligger strax intill störa grönområden med en stor och nyrenoverad skolgård för rastverksamhet. Invändigt finner du en välbehållen rustad skola med ljusa lokaler och stort ljusinsläpp samt en nyrenoverad matsal. Vi har även ett fint skolbibliotek med utbildad bibliotikarie där elever kan sitta och läsa eller låna med sig böcker. Wasaskolan är en F-9 skola med ca 550 elever. Vi har även anpassad grundskola på högstadiet vilket ger möjlighet till bra integreringsmöjligheter. Hos oss möter du ett stort elevhälsoteam, god administration och vaktmästeri. Allt för att du som lärare ska ha den bästa uppbackningen kring klassrummet. Tillsammans utgör vi som arbetar på skolan en styrka på ca 80 personal. 

Brunnsängskolan är en F–9-skola med ca 650 elever och ca 85 anställda. Vår verksamhetsidé är ”Skolan där du blir sedd” genomsyrar hela verksamheten. Skolan ligger i Brunnsängsområdet och är en mångkulturell skola med elever från 40 olika länder. På skolan arbetar vi aktivt med allas rätt att bli respekterad för den man är, ett arbete som ger ett gott resultat med ökad medvetenhet hos alla att visa respekt för varandra. Skolan präglas av ett bra samarbete mellan lärare och elever.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Lärare i franska på Wasaskolan & Brunnsängskolan

Södertälje kommun - Utbildningskontoret