skoljobb.se

Lärare i fritidshem

Regioner
Utgår

2021-12-05

Ansök nu

Lärare i fritidshem

Sollentuna kommun

Helenelundsskolans är en F-9 skola, belägen mitt i södra Sollentuna med nära till goda kommunikationer. Vi vill att våra elever ska utmanas i sitt lärande under sin tid hos oss för att sedan lämna skolan som starka ansvarstagande och vetgiriga individer redo för nya utmaningar i livet med en tilltro till sina egna förmågor. Vår Vision är; Vi utvecklar framtiden, med målorden -må gott, gör gott-utvecklas!

Vi arbetar för att elever och personal ska ha lust att pröva, rätt att göra misstag och mod att försöka igen. Vi arbetar aktivt med Olweusmodellen för att förebygga mobbning och kränkande behandling. Det är ett tydligt systematiskt arbete som genomsyrar hela skolan och där fritidshemmet spelar en viktig roll. Vi erbjuder en utvecklingsbenägen arbetsplats med erfarna och kunniga kollegor, samt flertalet lärarlegitimerade kollegor som arbetar tillsammans i arbetslag.

Som lärare i fritidshem på Helenelundsskolans gör du stor skillnad för eleven. Du finns med under hela dagen och får en helhetsbild kring hur eleven och gruppen fungerar i klassrummet och i fritidsverksamheten. Eleverna står i fokus, men ditt uppdrag innebär också att du samarbetar nära med andra yrkesgrupper på skolan.  Det ger fantastiska möjligheter att analysera elevens behov, och för dig som pedagog möjlighet att jobba med aktiviteter som stärker eleven och gruppen i deras skolgång. Fritidshemmet är en viktig plats där eleven tillbringar mycket tid både före och efter skoldagen. Vi vill vara ett fritidshem i framkant genom att kunskaper och färdigheter kommer till liv i fritidshemmets verksamhet. 

Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet för arbete i fritidshem. För att kunna utveckla lärandet i fritidshemmet behöver du känna dig bekväm med att använda digitala verktyg och utrustning som surfplattor, interaktiva program och appar men samtidigt måna om elevernas lek, fantasi och rörelsebehov. Du ska även vara bekväm i att hålla i egna grupper under skoldagen.

Din goda planeringsförmåga och lösningsfokuserad inställning är viktig för att du aktivt ska kunna koppla fritidsverksamheten till LGR11 och klassrumsundervisningen då samverkan i klass ingår i tjänsten. Vi arbetar hela tiden för att utveckla vår fritidsverksamhet och vill att du har ett driv och engagemang att vara en del i detta.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Intervjuer kommer att ske fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut. Startdatum för anställning kan diskuteras. Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut tas.

Vi undanber oss vänligen men bestämt rekryterings- och annonseringshjälp.

 Här är din chans att få vara med på en mycket spännande resa!

Med engagemang växer vi tillsammans – vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss! 

Anställningsform

     Visstidsanställning 3-6 månader

Anställningen avslutas

     2022-06-30

Anställningens omfattning

     Heltid

Tillträde

     220101

Löneform

     månadslön

Antal lediga befattningar

     1

Sysselsättningsgrad

     40 timmar i veckan

Ort

     Sollentuna

Län

     Stockholms län

Land

     Sverige

Referensnummer

     2021/453

Kontakt

  • Iro Rösbäck, 08 579 221 61

Publicerat

     2021-11-16

Sista ansökningsdag

     2021-12-05

Dela detta jobb

Lärare i fritidshem

Sollentuna kommun