skoljobb.se

Ekhagsskolan

Ekhagsskolan - En skola att längta till
Är du nyutbildad Lärare i fritidshem, blir klar med utbildningen inom en snar framtid eller har kort eller lång erfarenhet av att arbeta på fritids, då är du välkommen att söka till oss på Ekhagsskolan.

Arbetsplatsbeskrivning
Vi vill skapa en skola där alla barn och vuxna känner sig trygga, mår bra och har lust att lära. Styrkan med vår enhet är engagerade och kompetenta medarbetare som bidrar till ett positivt arbetsklimat som bygger på god kommunikation. Hos våra fantastiska elever finner vi en mångfald av olika kulturer. Vi lägger stor vikt vid värdegrundsarbetet där alla ges möjlighet att utvecklas och där det är positivt med nytänk och förändring.

Ekhagsskolan har bra lokaler som ligger centralt med närhet till skog, natur och många av kommunens närliggande aktiviteter så som Kinnarps arena, Rosenlundshallen, KFUM med flera. Vi expanderar och har för närvarande drygt 400 elever från förskoleklass till årskurs 6. Nu behöver vi förstärka med två lärare till fritidshemmet F–1 och årskurs 4–6.

Arbetsuppgifter
Att arbeta på Ekhagens fritidshem innebär att du tar ansvar för att planera, utveckla och bedriva den pedagogiska verksamheten så att den stimulerar och utmanar elevers sociala förmågor, språk, demokratiska förhållningssätt och miljömedvetenhet. Det ingår också att delta i elevers hela dag tillsammans med arbetslaget, framför allt före och efter skoltid och under raster. Utöver det ingår det att dokumentera elevers utveckling och lärande samt att ha en regelbunden professionell kontakt med elevers föräldrar och att delta/bidra i utvecklingssamtal med föräldrar.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har ett brinnande intresse för att stimulera barns lärande och utveckling samt vara en del i skolans hela dag. Vi anser att rasten är viktig för elevens inlärning och ser gärna att du har viljan att ta dig an aktiviteter på rasterna. Du ska ha en examen som lärare i fritidshem eller liknande pedagogisk utbildning. Har du dessutom behörighet att undervisa i moderna språk eller i något av de estetiska ämnena är det ett plus. Du som ännu inte är klar med utbildningen är också välkommen att söka.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten. Tänk på att Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar länk till beställning av belastningsregistret här (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/).

Välkommen till en fantastisk arbetsplats där vi tillsammans arbetar för en trygg och trivsam studie- och arbetsmiljö för både elever och personal.

Upplysningar
Kerstin Tibbelin, Rektor 036-10 71 40
Susanne Kristensson, Bitr. rektor 036-10 60 08
Inger Pettersson Pulpito, Lärarförbundet inger.pettersson-pulpito@jonkoping.se

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Lärare i fritidshem

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-11-25

Ansök nu

Dela detta jobb