skoljobb.se

Lärare i fritidshem

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-06-08

Ansök nu

Lärare i fritidshem

Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.


Välkommen till oss!
Är du intresserad av uppdraget som fritidslärare på Hisingstorpsskolan i Jönköping? Då är just du välkommen att söka till oss! Vårt skolområde består av två grundskolor; Hisingstorpsskolan F-6 och Vätterslundsskolan F-3. Skolorna är belägna i natursköna omgivningar på Bymarken i de västra delarna av Jönköping med närhet till naturen och vår ”skolskog”. För närvarande finns cirka 560 elever och ett 80-tal medarbetare inom skolområdet. Hisingstorpsskolan är en grundskoleenhet F-6 organiserad i arbetslag inom verksamheterna förskoleklass, åk 1-6 och fritidshem. Vätterslundskolan är en mindre grundskoleenhet F-3 organiserad på liknande vis.

Skolområdet präglas av medarbetarnas strävan att bedriva undervisning av mycket god kvalitet, studiero och hög måluppfyllelse. Sedan några år arbetar vi aktivt med rastverksamhet som en del i trygghetsarbetet där ”rastpedagoger” leder arbetet. Våren 2018 flyttade vi in i om- och tillbyggda lokaler som inrymmer skolmåltid, administration och personalrum m.m. Under läsåret 2019/2020 fokuseras vårt utvecklingsarbete på fyra områden; 
 

  • Fortsatt arbete med digitalisering, bland annat genom införande av digitala verktyg till eleverna i åk 1 och åk 4,
  • Fortsatt arbete med att öka samarbete och samsyn med fokus på ökad kvalitet i undervisningen i alla verksamheter där vi utvecklar ”en röd tråd” för elevernas lärande från förskoleklass till åk 6 i klassrummen och på fritids.
  • Gemensamt arbete kring hur vi möter alla elever utifrån Kenth Hedevågs bok ”När mallen inte stämmer och annan forskning.
  • Ökad rörelse i skolan


Troligtvis kommer vi arbeta vidare med ovanstående områden på något vis även läsåret 2020/2021.

Ditt nya jobb
Inför läsåret 2020/2021 söker vi en lärare med inriktning fritidshem/fritidspedagog till Hisingstorpsskolan. Du kommer att arbeta med planering, genomförande och utveckling av fritidshemmets dagliga verksamhet tillsammans med övriga pedagoger på skolan. Utöver huvuduppdraget i fritidsverksamheten så söker vi en pedagog som tar ansvar för och samarbetar med andra lärare i undervisningen inomhus och utomhus. All personal på skolan har tillsammans uppdraget att stötta alla skolans elever i deras lärande. 

Din kompetens
Vi söker dig som har examen som lärare med inriktning mot fritidshem/fritidspedagog. Det är en merit om du har behörighet att undervisa i något eller några ämnen samt har stort intresse för att arbeta med att vidareutveckla fritidsverksamheten utifrån Lgr 11. Du är kommunikativ och har lätt att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du strävar efter att utveckla varje elevs förmågor kunskapsmässigt och socialt så långt det går inom ramen hela grundskolans verksamhet. Vidare är du en flexibel person som finns till för alla elever på skolan och kan smidigt anamma skolans gemensamma förhållningssätt. Du tar ett helhetsansvar för elevernas skoldag och medverkar till trivsel och samhörighet.

Bra att veta
Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet för tjänsten.
Du förväntas ha god vana att dokumentera ditt arbete och har god kompetens gällande IT och digitala verktyg.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret, handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Länk till belastningsregistret

Urval och intervjuer kan komma att ske före ansökningstidens slut.
Välkommen med din ansökan!

Vill du veta mer?
Rektor Lena Nordh-Jonsson, tel 036-10 61 72,
Bitr. rektor Linda Landén, tel 036-10 70 92
Lärarförbundet, Ulf Claesson, tel 0703-231281

Förvaltning    Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats    Bymarkens skolområde
Anställningsform    Tillsvidare
Omfattning    100
Tillträdesdag    2020-08-03
Sista ansökningsdag    2020-06-08
Referensnr    20-60-1160
Publicerad    2020-05-22

Dela detta jobb

Lärare i fritidshem

Jönköpings kommun