skoljobb.se

Lärare i fritidshem åk F-3 på Vällingbyskolan

Regioner
Utgår

2021-12-12

Ansök nu

Lärare i fritidshem åk F-3 på Vällingbyskolan

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Beskrivning

Vällingbyskolan är en F-9 skola som ligger nära Vällingby Centrum. På skolan går ca 800 elever som bor i närområdet i och runt ABC-staden Vällingbys alla typer av bostadsområden/upptagningsområden. Vår skolbyggnad är en K-märkt, häftig, funkisbyggnad med en stor inbjudande skolgård och härliga grönområden runt om. Vällingbyskolan befinner sig i ett spännande utvecklingsarbete med stort fokus på samspelet mellan kunskapsutveckling, social utveckling och elevhälsoutveckling för att ge varje elev bästa förutsättningar att lyckas med sin skolgång. Vi strävar efter att vara det självklara valet för elever och föräldrar i Vällingby. Vi har ett väl fungerande elevhälsoteam som strävar efter att arbeta förebyggande. Teamet består av skolsköterska, kurator, specialpedagog/speciallärare, studie- och yrkesvägledare och leds av skolans rektor. Vällingbyskolan har ett samarbete med Anna Borg, tidigare Skolsamordnare på KIND- Center of Neurodevelopmental Disorders, Karolinska Institutet i Stockholm. Anna arbetar 80% på Vällingbyskolan med elevhälsoutveckling och pedagogisk utveckling där hon coachar och handleder både elevhälsoteamet och skolledningen samt handleder i olika delar av verksamheten. Från och med hösten 2020 ingår även Vällingbyskolan i ett pilotprojekt med stadsdelens socialtjänst enligt en modell för tidigt socialt stöd. Läs mer om skolan på https://vallingbyskolan.stockholm.se/

Arbetsuppgifter

Som lärare i fritidshem är du en del av hela fritidsverksamheten och samspelar tydligt med biträdande rektor för fritidsverksamheten och en arbetslagsledare. Du har en aktiv och viktig roll i utvecklandet av fritidsverksamheten. Där det ges mycket utrymme för kreativitet och initiativtagande. Vi ser att stora delar av fritidsverksamheten ska genomsyras av Vällingbyskolans fokusområden - språkutveckling, matematisk utveckling, social utveckling samt rörelse för lärande - och att du i din roll tydligt bidrar med det.

Kvalifikationer

Utöver formell utbildning önskar vi att:

  • Du har ett självklart arbetssätt i ditt arbete med eleverna och förstås i det ett starkt intresse och engagemang för att utveckla undervisningen efter varje elevs individuella behov och utveckling.

  • Du besitter goda IT-kunskaper och är kommunikativ såväl skriftlig som muntligt.

  • Du har erfarenhet av att utveckla samarbetet mellan skola och fritids.

  • Du är en person som går till din arbetsplats med glädje och utför ditt jobb med stort engagemang.

  • Du är bra på att kommunicera, värnar om goda relationer och är alltid professionell i varje möte med elever, vårdnadshavare och personal med elevens perspektiv ständigt i fokus.

  • Du vill både bidra till, och hänge dig i, Vällingbyskolans fortsatta utvecklingsarbete och i det vara en viktig del i ett medvetet proaktivt arbete med utveckling av pedagogik och elevhälsa så att varje elev efter åk 9 är färdig att gå vidare i livet.

Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper.

Vi intervjuar löpande till denna tjänst, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.
 

Anställningsform

     Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

     Heltid

Tillträde

     Omgående

Antal lediga befattningar

     1

Sysselsättningsgrad

     100

Ort

     Vällingby

Län

     Stockholms län

Land

     Sverige

Referensnummer

     2021/5698

Kontakt

  • Madeleine Hjort Ståhlgren, 076-1200018

Facklig företrädare

  • Chris Morén, christina.moren@edu.stockholm.se

Publicerat

     2021-11-19

Sista ansökningsdag

     2021-12-12

Dela detta jobb

Lärare i fritidshem åk F-3 på Vällingbyskolan

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen