skoljobb.se

Lärare i fritidshem år F-3, Västra Hargs skola

Företag Mjölby kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-05-30

Ansök nu

Lärare i fritidshem år F-3, Västra Hargs skola

Vår kommun är expansiv med cirka 27.000 invånare. Vi har nära till varandra och nära till resten av världen, kommunikationerna är utmärkta. Mjölby kommuns vision sammanfattas i en slogan: ”Världsvan och hemkär”. ”Världsvan” står för öppenhet, nytänkande, vilja att växa och tro på framtiden. ”Hemkär” står för stolthet och glädje över hembygden. Hos oss är det enkelt att leva ett gott liv.

Vill du veta mer om oss?
Besök oss på www.mjolby.se

Vill du vara med och skapa varje barns bästa fritidshem tillsammans med engagerade kollegor och barn?

Västra Hargs skola är en F-5 skola som ligger cirka en mil från Mjölby och Mantorp. Skolan har fin utsikt mot Hargssjön och närhet till skogen. Skolgården är en stor och härlig naturtomt. Västra Harg har ett eget naturreservat: Västra Hargs lövskogar.

Här finns både fritidshem, skola och förskola upp till årskurs 5. Vi är en enhet med en gemensam chef. Tillsammans ansvarar vi för ca 50 elever. Vi är alla engagerade medarbetare som vill arbeta för att varje individ får växa och utvecklas utifrån sina förmågor. Här finns en trevlig atmosfär och ett gott samarbete mellan de olika verksamheterna.

ARBETSUPPGIFTER
Du är ansvarig för undervisning i fritidshemmet, dina arbetsuppgifter är att leda, motivera och stimulera eleverna i deras utveckling och därutöver också bl a arbeta med elevvårdsärenden som innebär kontakter med elever och föräldrar som är av social och kurativ karaktär.

Du ingår i ett arbetslag där du är med och utvecklar undervisning och verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv. Ditt ledarskap är av avgörande betydelse för att varje elev ska nå sina mål. Under skolsamverkan kommer du att arbeta som resurs för elever i behov av särskilt stöd.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleutbildning med inriktning lärare i fritidshem. Har du tidigare erfarenhet av att arbeta som lärare i fritidshem ser vi det som meriterande. Vi vill gärna att du har behörighet eller intresse av att undervisa i något av ämnena: bild/musik/idrott år F-3.

Du har en god insikt i och kunskap om fritidshemmens nationella styrdokument.
Du har en positiv människosyn och tankesätt. Du ser det kompetenta barnet och vill vara med och konstruera kunskap tillsammans med barn och kollegor. Du har en god kännedom och vana att arbeta med digitala verktyg.

Vi erbjuder dig ett intressant arbete med stora möjligheter till kompetensutveckling, introduktionsperiod med mentor för dig som är nyexaminerad och ett generöst friskvårdsbidrag.

B-körkort krävs.

ÖVRIGT
Mjölby kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Lärare i fritidshem år F-3, Västra Hargs skola

Mjölby kommun