skoljobb.se

Lärare i fritidshem, Blåklintskolan

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-03-28

Ansök nu

Lärare i fritidshem, Blåklintskolan

Om arbetsplatsen

Vi finns till för dem som bor och verkar i Mjölby kommun. Med cirka 28 400 invånare möter vi dagligen människor i olika åldrar och livssituationer, från barnet på förskolan till våra äldre på vårdboendet, från enmansföretagare till stora internationella företag. Våra 2500 medarbetare hjälper, stöttar och servar människor på ett eller annat sätt under hela deras liv. Vill du också bli en av oss?

Blåklintskolan är en skola för elever från förskoleklass till skolår 9. Skolan är uppdelad i en F-3-del, där även fritidshem finns, samt en 4-6- och 7-9- del med tillhörande fritidsgård. Skolan ligger centralt belägen i Mjölby med närhet till både bibliotek, simhall och grönområden. På Blåklintskolan möts dagligen ca 580 elever och 80 medarbetare.

På Blåklintskolan vill vi fånga varje medarbetares unika förmåga att möta våra elever och färga vår verksamhet. Därför är du en flexibel person med ett stort driv, en positiv inställning och en föredömlig samarbetsförmåga. För att trivas i rollen som medarbetare på Blåklintskolan är det viktigt att man är en lagspelare. Vi värdesätter ett tillåtande klimat som karaktäriseras av värme, humor och respekten för alla individers egenvärde.

Vill du vara med och utveckla vår verksamhet?

Arbetsuppgifter

I ditt uppdrag som lärare i fritidshem kommer du planera, undervisa och utveckla fritidshemmets verksamhet. Tillsammans med dina kollegor samarbetar ni för att skapa en stimulerande och lärorik miljö för eleverna.

Utifrån verksamhetens mål skall lärare i fritidshem i samarbete med andra befattningar skapa en god pedagogisk verksamhet som syftar till att främja barns lärande och utveckling, samt inspirera barn till nya upptäckter och intressen.

I uppdraget ingår att under skoldagen samverka med skolans pedagoger och bidra till elevers lärande och utveckling. Du har även ett uppdrag i att skapa en rastverksamhet som inbjuder till aktivitet och en trygg rastmiljö.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare i fritidshem/fritidspedagog. Du har god insikt i och kunskap om skolans styrdokument och kan på ett effektivt sätt använda dem i ditt dagliga arbete.

Du har god didaktisk och pedagogisk förmåga och kan därför leda och organisera ditt arbete för att skapa en god och lugn lärandemiljö åt våra elever under hela deras dag.

Som person är du trygg, flexibel, ansvarsfull och initiativtagande. Du behåller lugnet i stressade situationer, du tar ansvar för dina uppgifter och kan planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Relationsskapande liksom samarbete är en viktig del av uppdraget.

Vi erbjuder dig en dynamisk arbetsplats, präglad av det goda samarbetet och en tydlig flexibilitet. Vi erbjuder dig också möjlighet till kompetensutveckling, introduktionsperiod med mentor för dig som är nyutexaminerad och ett generöst friskvårdsbidrag. Det är vår förhoppning att du vill vara med på vår resa och bidra till att göra oss till en bättre skola.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2023-08-07

Ansökan

Ansök senast: 2023-03-28

Referensnummer: C129619

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  2

Kontakt

Kontaktperson

Camilla Agnebrink
Rektor Blåklintskolan
010 - 234 60 13
camilla.agnebrink@mjolby.se

Facklig företrädare

Sveriges Lärare
Anneli Sjöstrand
0730-73 43 80
mjolby@sverigeslarare.se

Övrigt

Mjölby kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Vill du veta var vi finns?  Se arbetsplatsen på karta här.

Dela detta jobb

Lärare i fritidshem, Blåklintskolan

Mjölby kommun - Utbildningsförvaltning