skoljobb.se

logga

Lärare i fritidshem för elever inom autismspektrum, Fredriksbergsskolan

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-12-06

Ansök nu

Lärare i fritidshem för elever inom autismspektrum, Fredriksbergsskolan

Sista ansökningsdatum: 6 december 2020
Referensnummer: 6019

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Dela annonsen via sociala medier:

   

Kontaktperson:

Viola Molander, Rektor, 013-207744, viola.molander@linkoping.se

Anna Birger, HR-konsult, 013-20 56 55, Anna.Birger@linkoping.se

Timo Järvinen, Facklig representant Lärarnas Riksförbund, 013-263387

Lärarförbundet Linköping, 013 -208739, lararforbundet@linkoping.lararforbundet.se

 

Om arbetsplatsen

Med sitt natursköna läge utgör Fredriksbergsskolan en oas i Linköpings södra stadsdelar. Här vistas barnen i en trygg och stimulerande miljö. Fredrikbergsskolan har stora ytor utomhus för eleverna och satsar mycket på rastverksamhet för ett lugnare klimat och som ett förebyggande hälsoarbete på skolan. Närheten till naturen stimulerar och aktiverar barnen på ett hälsofrämjande sätt. Vid undervisning utomhus använder barnen alla sinnen, samtidigt som inlärningen kopplas till något positivt. Fredriksbergsskolans verksamhet består av grundskola F-6, en särskild undervisningsgrupp för elever med rörelsenedsättning, en särskild undervisningsgrupp för elever inom autismspektrum och två fritidshem. På skolan finns ca 180 elever med en klass i varje årskurs. Skolan har ca 40 medarbetare. 

Fredriksbergsskolan har ett ständigt pågående utvecklingsarbete som ska leda fram till visionen: ʺEn skola som fungerar för alla eleverʺ. Kompetent och engagerad personal arbetar för att uppmärksamma varje enskilt barn och dess behov. Med barnens utveckling och välmående i fokus skapas en trygg och glädjefull atmosfär där barn, personal, fritidsverksamhet och föräldrar arbetar tillsammans.

Skolan har en utvecklingsgrupp som leder och driver det pedagogiska utvecklingsarbetet. Gruppen består av rektor, biträdande rektor, förstelärare i skola och fritidshem.

Arbetsbeskrivning

Tillsammans med två undervisande lärare och en resurs kommer du att ansvara för en särskild undervisningsgrupp med sju elever i årskurs 4-6 med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar inom autism. Ni bildar tillsammans ett team som finns med eleverna under hela deras skoldag. Ni är tillsammans ansvariga för elevens individuella utvecklingsplan (IUP) och kontakten med vårdnadshavare. Teamet får kontinuerlig handledning av psykolog och specialpedagog.

Kvalifikationer

Du som söker har behörighet att undervisa som lärare i fritidshem. Du har tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbete som uppdraget som lärare i fritidshem innebär, och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete med elever inom autismspektrat.

Det är ett krav att du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr11) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

I din roll som lärare i fritidshem ska du ha goda kunskaper om fritidshemmets uppdrag och vara väl bekant med fritidshemmets läroplan och övriga styrdokument. Utifrån det ska du ha förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låta dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. Du ska på ett kvalitetsmedvetet sätt skapa goda förutsättningar för elevernas utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma.

I din roll som lärare i fritidshem ska du vara en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

För att tjänsten ska gälla tillsvidare krävs att lärarlegitimation kan uppvisas, fram till dess gäller allmän visstidsanställning.

Om du har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga den som fil tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad lärare men ännu inte sökt om lärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg. Är du under utbildning till lärare, ser vi gärna att du istället bifogar studieintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.

Information om tjänsten

Tillträde: 2021-01-07 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Dela detta jobb

logga
Lärare i fritidshem för elever inom autismspektrum, Fredriksbergsskolan

Linköpings kommun