skoljobb.se

Lärare i fritidshem/ fritidspedagog

Företag Region Gotland
Regioner
Utgår

2019-10-20

Ansök nu

Lärare i fritidshem/ fritidspedagog

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 1900 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Norrbackaskolan är belägen i norra Visby och S:t Hansskolan är belägen i Visby innerstad. Tillsammans med vår tredje skola, Polhemskolan, bildar de ett skolområde bestående av tre F-6 skolor. Skolområdet har idag drygt 450 elever och flertalet elever är inskrivna i våra fritidshem. Skolorna har nära tillgång till de sevärdheter som finns i Visby men också Visbys medeltida stadskärna. Naturen finns på nära avstånd genom havet, gravarna runt ringmuren samt kuststräckan norrut.

Välkommen att bli en av oss!

Arbetsuppgifter

Du kommer i samarbete med fritidskollegor, förskollärare och lärare att ansvara för fritidsverksamhet och för eleverna i aktuellt fritidshem. Arbetet består främst av att planera, leda och genomföra det pedagogiska arbetet i verksamheten i linje med läroplanen. Arbetet börjar under förmiddagen som komplement till skolverksamheten för att sedan fokusera på att erbjuda våra elever en kvalitativ fritidshemsverksamhet under eftermiddagen. Rast- verksamhet är hos oss en viktig del i skolsamverkan för att på så sätt skapa lust- och glädjefyllda pauser under skoldagen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är fritidspedagog eller lärare med inriktning mot fritidshem. Du är ansvarstagande, lyhörd och har förmåga att se till varje barns individuella behov och förutsättningar samt förmågan att entusiasmera och engagera. Du har förmåga att samarbeta och delta aktivt i arbetslag samt har ett bra förhållningssätt i möten med barn och föräldrar. Du brinner för fritidshemmets verksamhet och tycker att det är spännande och viktigt att skapa en bra heldag för eleverna och därmed intresserad av skolsamverkan. Vi är nyfikna på just din pedagogiska filosofi och tar för givet att du beskriver den i din ansökan.
En behörighet i ett eller flera teoretiska ämnen är meriterande precis som en utbildning är i en för skola och fritids kompletterande utbildningar som t.ex. socialpedagog mfl.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6000 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är drygt 57000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Dela detta jobb

Lärare i fritidshem/ fritidspedagog

Region Gotland