skoljobb.se

Lärare i fritidshem/fritidspedagog

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-06-26

Ansök nu

Lärare i fritidshem/fritidspedagog

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

I våra skolor och på våra fritidshem ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare i fritidshem/fritidspedagoger:

Planera, genomföra och utvärdera verksamheten med utgångspunkt från nationella mål och riktlinjer.
Tillämpa en variation av arbetssätt, uttrycksformer och lärmiljöer.
Erbjuda en meningsfull fritid som utgår ifrån elevernas behov, intressen och erfarenheter.
Inta ett demokratiskt och empatiskt förhållningsätt. Där god omsorg kombinerat med undervisning, tillsammans stimulerar elevens utveckling och lärande.

Arbetsplatsbeskrivning

Björnbodaskolan-Sörgårdsskolans verksamhet omfattar förskoleklass och grundskola 1-6, fritidshemmens verksamhet och fritidsklubb för elever åk 4-6. Björnbodaskolan som är belägen i Vinsta har 350 elever f-3 och en kort promenad därifrån ligger Sörgårdsskolan i Kälvesta med 240 elever i åk f-6. Det finns bra kommunikationer med kollektivtrafiken till våra skolor som är vackert belägna i grönområden med god tillgång till härliga lärmiljöer utomhus. Vår vision är att vara en bra skola för alla vilket för oss betyder att vi har positiva förväntningar på våra elever, kollegor och oss själva. Vårt inkluderande förhållningssätt och goda bemötande genomsyrar verksamheten. För att arbeta för vår vision sätter vi dialogen, samlärande och elevhälsan i fokus. Björnbodaskolan och Sörgårdsskolan har en rektor med gemensam skolledning, administration och elevhälsoteam.                  
Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som är utbildad lärare mot fritidshem eller fritidspedagog för arbete med vår verksamhet på fritidshemmen och  den sammanhållna skoldagen. Alla anställs på skolenheten Björnbodaskolan-Sörgårdsskolan vilket ger goda möjligheter för verksamhetens utveckling men bidrar också till att vi har en bred kompetens i verksamheten. Denna tjänst är initialt med placering på Sörgårdsskolan. Du kommer arbeta i ett arbetslag med olika yrkesroller och kompetenser med det gemensam uppdraget att skapa en god lärmiljö för våra elever. 
 
Kvalifikationer

Vi söker dig som har fritidspedagogexamen eller examen lärare i fritidshem. Du bör vara en god organisatör med lyhördhet för verksamhetens behov och elevernas önskningar. Det finns goda möjligheter för uteverksamhet men också kreativt skapande i våra lokaler. Du ska ha ett positivt bemötande av såväl elever, vårdnadshavare och kollegor. I uppdraget ingår att dokumentera elevernas utveckling och lärande, delta vid utvecklingssamtal och hålla kontinuerlig kontakt med hemmen. Det är meriterande om du har dokumenterad kunskap om eller erfarenhet av arbete med elever i behov av förutsägbarhet, tydlig struktur och stöd med kommunikation eller för lärandet.

Du som är nyexaminerad lärare har rätt till en mentor under ditt första år, introduktionsperioden. 
Låt dig inspireras av vårt breda utbud av kompetensutveckling för utveckling av och stöd i undervisningen. Som lärare i Stockholms stads skolor har du även möjlighet till såväl handledning som coachning, och vi satsar på karriärtjänsterna förstelärare och lektorat. 
Läs mer på www.pedagogstockholm.se

Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    20180806 eller enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%

Ort    Vällingby
Län    Stockholms län
Land    Sverige
Referensnummer    2018/4241

Kontakt    
Lotta Högberg Biträdande rektor, 0850805761
Tobias Hansson Rektor , 0850805762

Facklig företrädare    
Isabel Meija Cordova Lärarförbundet, 08 50805760 skolans expedition
Songül Güler Kommunal, 08 50805760 skolans expedition

Sista ansökningsdag    2018-06-26
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Dela detta jobb

Lärare i fritidshem/fritidspedagog

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen