skoljobb.se

Lärare i fritidshem/fritidspedagog

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-04-15

Ansök nu

Lärare i fritidshem/fritidspedagog

Arbetsplatsbeskrivning

Adolfsbergsskolan startade i augusti 2018 i Mariehäll/Bromma. Läsåret 2021/2022 räknar vi med ca 260 elever fördelat på förskoleklass upp till årskurs 3. Skolan kommer att växa med en årskurs per läsår. Under de första tre åren har vi bedrivit vår verksamhet i kontorslokaler på bl.a. Gårdsfogdevägen. Vi hoppas flytta in i våra nya lokaler bestående av paviljonger och ett idrottstält under hösten 2021. På Adolfsbergsskolan arbetar engagerad och driven personal. Vi tycker om att kunna påverka den pedagogiska inriktningen och få vara med att skapa framtidens skola. Vi som arbetar här är flexibla och kreativa för att kunna möta de utmaningar som en nystartad skola för med sig.

Arbetsbeskrivning

I vår skola och på vårt fritidshem ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna.

Därför ska alla våra lärare i fritidshemmet/fritidspedagoger:

• Planera, genomföra och utvärdera verksamheten med utgångspunkt från nationella mål och riktlinjer

• Tillämpa en variation av arbetssätt, uttrycksformer och lärmiljöer

• Erbjuda en meningsfull fritid som utgår från elevernas behov, intressen och erfarenheter

• Inta ett demokratiskt och empatiskt förhållningssätt, där god omsorg kombinerat med undervisning tillsammans stimulerar elevens utveckling och lärande

Kvalifikationer

Vi söker er (3 stycken) som har Lärare i fritidshem/Fritidspedagogexamen/legitimation. Ni har erfarenhet och kunskap från yrket. Datorvana samt goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift krävs. Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna.

I din yrkesroll är du engagerad, professionell och initiativtagande. Du är också ansvarstagande och strukturerad, med god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Din samarbetsförmåga är mycket god och du har lätt för att bygga relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du hanterar konflikter på ett lyhört och konstruktivt sätt. Vidare har du god förmåga att kommunicera i såväl tal som skrift. Du tycker om att dela med av dina erfarenheter och kunskaper och samtidigt är du öppen för nya arbetssätt.

Dela detta jobb

Lärare i fritidshem/fritidspedagog

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen