skoljobb.se

Lärare i fritidshem/fritidspedagog Östbergaskolan

Regioner
Utgår

2018-08-21

Ansök nu

Lärare i fritidshem/fritidspedagog Östbergaskolan

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du vara med att fortsätta den positiva utvecklingen av fritidshemmet på Östbergaskolan? I så fall ska söka till oss! Vi söker en lärare i fritidshem med erfarenhet och driv som vill vara med i det fortsatta arbetet med utveckling av vårt fritidshem! Vi har den senaste tiden fått stor uppmärksamhet och goda vitsord av Stockholms Stads fritidshemsutvecklare för vårt fantastiska målarbete kopplat till undervisningen.

Östbergaskolan är en F-6-skola som till hösten blir ca 185 elever. Skolan växer och ska vara ett självklart val för elever i området och vi söker dig som vill vara med på denna resa. Vi drivs av höga förväntningar på elever, personal och vårdnadshavare, vilket är en framgångsfaktor för goda resultat. Skolan befinner sig i ett starkt utvecklingsskede där mycket händer såväl pedagogiskt som med avseende på lokaler, inventarier och utemiljö. Vi arbetar också aktivt med iPads och andra IT-verktyg som en naturlig del i undervisningen. Skolan har ett gott och nära samarbete med kulturskolan som finns i våra lokaler. Skolan är lugnt och trivsamt belägen på Östbergahöjden, strax söder om Årsta, med fräscha, ändamålsenliga lokaler och nära till natur och parkområden. På Östbergaskolan får alla barn sin rätt till en bra utbildning tillgodosedd oavsett bakgrund. Välkommen till en liten skola med stora möjligheter!

Arbetsbeskrivning

Vi arbetar utifrån devisen ”Hela barnet hela dagen”, vilket innebär ett tätt samarbete mellan skola och fritids och du kommer arbeta med elever i förskoleklass. På fritidshemmet arbetar vi med lärandet kopplat till både fria och styrda aktiviteter. Som klasskontakt har du ett tätt samarbete med undervisande lärare framförallt i förskoleklassen, men även i åk 1. Du ska under lektionstid fungera som ett stöd för eleverna i undervisningen. Viktigt i arbetet är att kunna leda en elevgrupp i olika aktiviteter, både lek, utevistelse, skapande och sociala sammanhang. Du arbetar också aktivt med att stödja elevernas förmåga och vilja till ansvar och inflytande utifrån lgr 11. En stark meriterande faktor i tjänsten är mycket goda kunskaper inom IKT.

Kvalifikationer

  • Du är behörig lärare i fritidshem eller motsvarande.
  • Du är insatt i arbetet med extra anpassningar.
  • Du är tydlig, organiserad, välstrukturerad, lyhörd och viktigast av allt – en lagspelare.
  • Du är engagerad i ditt uppdrag och brinner för att leda eleverna i deras utveckling både kunskapsmässigt och socialt.
  • Du är en naturlig ledare.
  • Du trivs med att leda och driva utvecklingsfrågor inom fritidshemmet.
  • Vi ser gärna också att du tycker om att arbeta med naturen som ett naturligt inslag i lärandet.
  • Erfarenhet krävs.

Du som är nyexaminerad lärare har rätt till en mentor under ditt första år, introduktionsperioden. 
Låt dig inspireras av vårt breda utbud av kompetensutveckling för utveckling av och stöd i undervisningen. Som lärare i Stockholms stads skolor har du även möjlighet till såväl handledning som coachning, och vi satsar på karriärtjänsterna förstelärare och lektorat.
Läs mer på www.pedagogstockholm.se

Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    2018-08-27 el. enl. överrenskommelse
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%
Ort    Stockholm
Referensnummer    2018/5115

Sista ansökningsdag    2018-08-21
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Dela detta jobb

Lärare i fritidshem/fritidspedagog Östbergaskolan

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen