skoljobb.se

Lärare i fritidshem/fritidspedagog på Egebyskolan

Företag Mjölby kommun
Regioner
Utgår

2020-01-30

Ansök nu

Lärare i fritidshem/fritidspedagog på Egebyskolan

Vi finns till för dem som bor och verkar i Mjölby kommun. Med drygt 27 700 invånare möter vi dagligen människor i olika åldrar och livssituationer, från barnet på förskolan till våra äldre på äldreboendet, från enmansföretagare till stora internationella företag. Våra 2500 medarbetare hjälper, stöttar och servar människor på ett eller annat sätt under hela deras liv. Vill du också bli en av oss?

Vill du vara med och utveckla Egebyskolans fritidshemsverksamhet inom grundsärskolan och grundskolan?

Egebyskolan är en lågstadieskola samt särskola med träningsinriktning med cirka 180 elever. På Egebyskolan har vi idag fritidsavdelningar som är riktade mot varje årskurs och särskolan. Avdelningarna har ett nära samarbete. En gång i veckan träffas medarbetarna från fritids och klasslärarna för att samplanera elevens hela dag.

ARBETSUPPGIFTER
I arbetet som lärare i fritidshem tar du utgångspunkten i elevernas behov, intressen och erfarenheter och ansvarar för en pedagogisk och lärorik miljö. Tillsammans med kollegor ska du i undervisningen erbjuda eleverna en meningsfull fritid.
Under elevens skoldag samverkar och samarbetar du med undervisande lärare. Du tar ett stort ansvar för den sociala undervisningen under elevens raster.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad lärare i fritidshem/fritidspedagog och gärna med erfarenhet av elever med funktionsvariationer.

Du har förmåga att planera, strukturera och genomföra undervisningen i verksamheten såväl enskilt som i grupp. Du har förmåga att motivera, skapa lärsituationer och lärmiljöer som präglas av inkludering och variation. Du ser och möter varje enskild elev och utgår från ett salutogent perspektiv. Du är trygg i din ledarroll och van vid samarbete i arbetslag.
Du är kommunikativ både muntligt och skriftligt och har lätt för att samarbeta. Du ser möjligheter och har god pedagogisk förmåga.

Vi erbjuder en tjänst där vi arbetar i arbetslag och har ett kollegialt lärande i form av pedagogiskt forum en gång i veckan. Vi har ett nära samarbete med skolan gällande raster och rastaktiviteter.


ÖVRIGT
Mjölby kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Lärare i fritidshem/fritidspedagog på Egebyskolan

Mjölby kommun