skoljobb.se

Lärare i fritidshem/Fritidspedagog till Dalhemsskolan

Regioner
Utgår

2019-07-22

Ansök nu

Lärare i fritidshem/Fritidspedagog till Dalhemsskolan

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

Dalhemsskolan är en F - 9 skola med drygt 400 elever. På vår skola lyfter vi fram våra elevers talanger genom att utmana, tro på dem och deras förmågor. Skolan ligger i ett lummigt bostadsområde i den norra delen av Helsingborg. Vi har rika möjligheter till uteaktiviteter. Skolan kännetecknas av gemenskap och vilja till utveckling. Vi har elever och medarbetare från många olika länder vilket vi ser som en stor tillgång. Att möta och ta tillvara mångfalden är vår styrka!

Dalhemsskolan deltar i Skolverkets satsning kring samverkan för Bästa skolan. Vilket kommer alla pedagoger till del i vardagen. Vi har även ett motivationsteam som stöttar dig som lärare i samarbetet med elev, familj och andra aktörer. Vi satsar och ser fram emot de kommande åren som vi ska fylla med utveckling, utmaningar och möjligheter!

För att du som pedagog ska få den organisation som skapar bäst möjligheter för dig i ditt arbete har vi i enlighet med den senaste forskningen två team drifts och utvecklingsteamet!

Vi på Dalhemsskolan jobbar aktivt med att hela tiden utveckla vår verksamhet och ha roligt tillsammans under tiden vill du vara med?

ARBETSUPPGIFTER
På Dalhemsskolan arbetar vi med att utveckla undervisningen och anpassa den efter våra elevers behov. För att göra undervisningen så lockande och omväxlande som möjligt strävar vi efter variation i vårt sätt att arbeta. Gillar du utmaningar och vill vara en del i vårt utvecklingsarbete?

Dalhemsskolans fritidshem består av tre avdelningar indelade efter ålder, förskoleklass, åk 1-2 samt åk 3-5. Vi söker nu ytterligare en fritidspedagog till avdelningen för årskurserna ett och två.

Tillsammans med dina kolleger planerar du undervisningen på fritidshemmet utifrån fritidshemmets styrdokument. Ni har stor frihet att själva planera och organisera hur ni ska lägga upp arbetet. I ert uppdrag ingår även att ansvara för att lärmiljöerna på fritidshemmet är inbjudande och utmanar eleverna i deras lärande.

Som fritidspedagog är du knuten till en årskurs. Några lektioner i veckan planerar och genomför du undervisning i hel eller halvklass.

Tillsammans med fritidspedagogerna från de andra avdelningarna ansvarar du för att fritidshemmets undervisning planeras, dokumenteras och utvärderas.

Du sätter mål och har höga förväntningar på elevernas förmåga att lyckas. Du utmanar dig själv att utveckla undervisning och arbetssätt. Det är en självklarhet för dig att följa forskning och utveckling och föra in det i undervisningen. Din kunskap främjar kreativa och inkluderande lärmiljöer.

Vi söker en fritidspedagog som är intresserad av att ta på sig uppdraget som lärledare för fritidshemmets verksamhet. I detta uppdrag ingår att tillsammans med arbertslagsledare utveckla verksamheten.

På Dalhemsskolan arbetar vi med att utveckla undervisningen och anpassa den efter våra elevers behov. Men för att nå ända fram till kunskap är coolt! har vi satsat extra genom att rekrytera ett motivationsteam som arbetar aktivt som stöd till dig och dina elever under skoldagen. Goda resultat i skolan är en skyddsfaktor för livet och vi vill skapa de bästa förutsättningarna för sociala och kunskapsmässiga framgångsfaktorer så våra elever blir så framtidskompetenta som möjligt!

Vår härliga gemenskap och utvecklingsarbete gör att vi, elever och personal, gör många framsteg och de ser vi till att fira!

Vi planerar att genomföra intervjuer den 30 juli.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har examen och legitimation som grundlärare med inriktning fritidshem eller som fritidspedagog.

För dig är modern teknik ett självklart val i din roll som pedagog och du använder digitala verktyg för kunskapssökande, kommunikation, skapande och lärande. Din kunskap främjar kreativa och inkluderande lärmiljöer. Du följer aktivt med i forskning och utveckling.

Du har goda kunskaper i lekaktiva, kreativa och språkutvecklande arbetssätt.

Du har kompetens och erfarenhet av att systematiskt planera, genomföra och utvärdera fritidshemmets undervisning.

Du har en tydlig pedagogisk insikt och har förmåga att omsätta läroplanens mål i ditt arbete.

ÖVRIGT
I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Dela detta jobb

Lärare i fritidshem/Fritidspedagog till Dalhemsskolan

Helsingborgs Stad