skoljobb.se

Lärare i fritidshem / Fritidspedagog till Köpings kommun

Företag Köpings kommun
Regioner
Utgår

2019-08-18

Ansök nu

Lärare i fritidshem / Fritidspedagog till Köpings kommun

Vill du tillsammans med oss arbeta för att alla barn har rätt att få nå sin fulla potential? 

”Jag har världens bästa jobb! Jag får ta tillvara och utveckla eleverna utifrån rörelse, kreativitet och det sociala samspelet.” / Agnes, fritidspedagog – Köpings kommun. 

Köpings kommun arbetar för att bli en av Sveriges bästa skolkommuner. Genom våra övningsskolor samverkar vi med högskolor och universitet och får ta del av aktuell forskning samtidigt som vi bidrar med vår erfarenhet. Det pedagogiska kvalitetsarbetet utvecklas ständigt för att skapa goda och likvärdiga förutsättningar för alla elever. Genom en övergripande IT-plan vill vi utveckla en likvärdig IT-pedagogik för skolorna. Se gärna filmen som har tagits fram för det: https://www.youtube.com/watch?v=N3gocUuD4ns. 
Tillsammans ska vi göra skolan trygg och utvecklande!

Just nu finns möjligheten att arbeta hos oss på: 
*Elundsskolan
*Malmaskolan
*Nibbleskolan
*Nyckelbergsskolan 

Behovet kan komma att förändras och andra skolor kan tillkomma under rekryteringens gång, så skicka gärna in en ansökan om du är intresserad av andra skolor hos oss i Köpings kommun. Du kan läsa mer om skolorna på deras hemsidor (koping.se/barn-och-utbildning/grundskola/vara-grundskolor) och vi berättar gärna mer om dem under en intervju.

Arbetsbeskrivning 
Vi erbjuder dig en kommun med småstadens charm med närheten till det mesta. Allt från parker, natur och skog till anläggningar som t.ex. planer och hallar. Hos oss har du möjligheten att planera och driva det pedagogiska arbetet utifrån läroplanens mål och övriga styrdokument framåt. Du arbetar både självständigt och tillsammans med dina kollegor. Under elevernas skoltid är du delaktig i skolans övriga verksamhet med stort fokus på trygghetsteam och rastverksamheten. För oss är det ett viktigt steg i arbetet för att minska kränkningar. Samma situationer uppstår inte när förutsättningar finns för lek. 

”Det här arbetet ger tillbaka så mycket. Alltid är det någon elev dagligen som man ser växer. Och att få dela den glädjen ger så mycket tillbaka.” / Daniel, fritidspedagog – Köpings kommun. 

Det är viktigt att du i mötet med eleverna kan ta tillvara deras kreativitet och skapa en stimulerande miljö för dem att lära och utvecklas i. Vi lever i en föränderlig värld och det som är populärt idag är passé imorgon. Vad har du för nya tankar? Vad vill du förkovra dig i eller utveckla? Vad tycker du vi ska satsa på härnäst? Tillsammans med ditt team av arbetskamrater utvärderar ni arbetet för att höja kvaliteten i våra verksamheter.

Kvalifikationer: 
Du är eller kommer att bli behörig lärare i fritidshem/fritidspedagog. Du behöver ha koll på ditt uppdrag utifrån läroplan (LGR11) och på de styrdokument som gäller. Att hantera dator och annan tekniskutrustning som Ipads i ditt dagliga arbete är inga problem för dig. Har du tidigare erfarenhet av arbete i fritidsverksamhet, skola och/eller annat arbete med barn och unga är det meriterande men inget krav. 

Vi tror att du som person är trygg, stabil och vill ta ansvar. För dig är ett gott samarbete med kollegor en självklarhet. Du har förståelse för att ditt främsta uppdrag är att arbeta relationsskapande med det sociala lärandet både mot elever som vårdnadshavare. 

”Det bästa med jobbet är samspelet tillsammans, att man kan ta hjälp av eleverna för att skapa god stämning och att man i det får förmånen att se eleverna växa med det ansvaret” / Daniel, fritidspedagog – Köpings kommun. 

Med ett respektfullt bemötande, helhetsperspektiv och tydligt pedagogiskt ledarskap värdesätter mångfalden i elevgruppen och är du den som får eleverna att känna trygghet. 

Är du Agnes och Daniels nya kollega i Köpings kommun? 

Varmt välkommen med din ansökan! 
Intervjuer kommer att ske i augusti. 
I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras. Utdraget beställs från www.polisen.se och ska gälla för arbete inom förskola och skola.

Vår kommun
Köping ligger i västra Mälardalen mellan Örebro, Västerås och Eskilstuna. Med våra 26 000 invånare är vi en lagom stor kommun där nära samarbeten blir möjliga. Att arbeta i kommunen är betydelsefullt och gör direkt skillnad i köpingsbornas vardag. 

Köpings kommun har gjort sitt medieval för rekrytering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
  
Varaktighet/Arbetstid 
Heltid
Tillsvidare 
 
Lön 
Månadslön  
 
Ansökan     
Sista ansökningsdag: 2019-08-18
Ange referens: 133/2019 UN  
 
Kontaktpersoner
Rektor Linda Olovsson, 0221-62 50 10

Fackliga kontaktpersoner
Facklig representant Lärarförbundet -, 0221-25260
Kommunombud Lärarnas Riksförbund ., 0221-25224

Dela detta jobb

Lärare i fritidshem / Fritidspedagog till Köpings kommun

Köpings kommun