skoljobb.se

logo

Lärare i fritidshem/Fritidspedagog - Töråsskolan

Regioner
Kategorier
Utgår

2023-03-31

Ansök nu

Lärare i fritidshem/Fritidspedagog - Töråsskolan

Utbildningsförvaltningen, Töråsskolan F-6

Välkommen till oss i Gislaveds kommun. Här får du möjlighet att göra en insats för våra invånare på olika sätt. Vårt uppdrag handlar om att bygga vårt samhälle och vi välkomnar dig att forma det tillsammans med oss. Vi erbjuder: En modig arbetsgivare - goda utvecklingsmöjligheter - förutsättningar för att du ska må bra.

Beskrivning

Som medarbetare i Gislaveds kommun är du medskapare på din arbetsplats. Du ges möjlighet och förväntas att bidra till verksamhetens utveckling genom din kunskap och erfarenhet. Hos oss är respekt för olikheter och alla människors lika värde grundläggande.

Töråsskolan ligger i Anderstorp och är en F-6 skola med ca 170 elever. Vi har två fritidsavdelningar; Kullen för de äldre eleverna och Backen för de yngre eleverna och vi samarbetar mellan avdelningarna. Vi har ca 70 barn som är inskrivna på våra två fritidshem.

Vi har en härlig skolgård med många grönytor som lockar till lek och spontana aktiviteter under rast och fritidstid. En fullstor idrottshall samt två slöjdsalar finns tillgängliga för fritids på eftermiddagarna.

Vi arbetar strukturerat efter tydliga kvalitetshjul. Vi följer upp arbetet regelbundet och vi utvärderar för att behålla eller för att förändra för förbättring. Varje arbetslag som består av lärare, fritidspedagoger, resurspedagoger har 45 minuters viktig konferenstid varje vecka på eftermiddagstid. Flera av arbetslagen har även morgonmöte. 

Tisdagar är skolans konferens tid. Fritids träffas för konferens på förmiddagen tillsammans med skolledning.  Vi använder även tiden för kollegiala samtal och fortbildning.

Två gånger / termin träffar fritidspedagog EHT-personal för att samtal om eleverna i fritidsgruppen. Vi arbetar efter modellen EHM-elevhälsomöte. 

V-klass är kommunens kommunikationsplattform.

Dagarna är uppdelade på; morgonfritids, skola och eftermiddagsfritids. I denna tjänst kommer du att vara knuten till ett arbetslag under skoldelen och en avdelning under eftermiddagen/kväll. Du börjar som tidigast kl. 07.30 på morgonen.

Arbetsuppgifter

I tjänsten ingår att vara en del i ett arbetslag under skoltiden samt vara en del i arbetslaget på fritids på eftermiddagstid. 

- Pedagogisk planering, dokumentation, utvärdering och uppföljning ingår i arbetet.

- Att hålla sig uppdaterad på läroplan och övriga styrdokument.

- Regelbundet vara en aktiv del i arbetslagsmöten.

- Skapa och bibehålla förtroendefulla relationer med vårdnadshavare, kollegor och elever.

Vi vill även utveckla elevernas musikaliska förmåga. Om du har erfarenhet av eller utbildning i musik ser vi det som en stor fördel om denna tjänst kan kombineras med musikundervisning.

 Kvalifikationer

För att bäst lyckas i tjänsten har du en fritidspedagogexamen samt några års erfarenhet i yrket. Saknar du utbildning bör du ändå vara väl förtrogen med pedagogiken kring barn i fritidsmiljö och dess utveckling, samt ha några års erfarenhet av arbete med barn i åldrarna 6-10 år.

Vi lägger stor vikt vid att du är intresserad av att arbeta med barn och bygga relationer med barnen, vårdnadshavarna och kollegorna för att skapa en tillitsfull skoldag för eleverna.

För en tillsvidaretjänst krävs att du är legitimerad lärare i fritidshem/lärarlegitimation.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden så - Välkommen med din ansökan redan idag!

Ditt medarbetarskap är djupt förknippat med din förmåga att samarbeta och delta i din och verksamhetens utveckling. Hos oss innebär det att du har ett gott samarbete med chef och kollegor, både på den egna arbetsplatsen och i övriga kommunkoncernen. Du bemöter alla med hög servicenivå, vänlighet och hög kvalitet genom kund- och servicefokus. Du tar ansvar för att göra dig delaktig i verksamhetsfrågor och är lösningsorienterad.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att din syn på medarbetarskap överensstämmer med vår.

Vi tillämpar registerkontroll (utdrag ur belastningsregistret) som en form av lämplighetsprövning för alla som erbjuds anställning i verksamheter där man har en direkt och regelbunden kontakt med barn och ungdomar.

Vill du vara en del av vår framgång? Välkommen med din ansökan! 

I Gislaveds kommun är heltid en rättighet och därför annonseras lediga tjänster* på heltid. När verksamheten kan tillgodose deltid är det givetvis en möjlighet. *tjänster som är kortare än 3 månader samt vissa befattningar kan undantas. Inför rekryteringsarbetet har Gislaveds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

Enligt överenskommelse, gärna HT 2023 augusti

Löneform

Enligt avtal

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

100%

Ort

Anderstorp

Län

Jönköpings län

Land

Sverige

Referensnummer

2023/106

Kontakt

  • Anna Lindsten, 0371-82748

Facklig företrädare

  • Fackliga företrädare nås via kontaktcenter, 0371-81000

Publicerat

2023-03-01

Sista ansökningsdag

2023-03-31

Dela detta jobb

logo
Lärare i fritidshem/Fritidspedagog - Töråsskolan

Gislaveds kommun - Barn- och utbildningsförvaltningen