skoljobb.se

Lärare i fritidshem sökes till Sturebyskolan

Ansök nu

Lärare i fritidshem sökes till Sturebyskolan

Arbetsplatsbeskrivning

Sturebyskolan är en F-9-skola med ca 1200 elever belägen i södra Stockholm. Vi har goda resultat och ett högt söktryck. Fritidsverksamheten för de lägre åldrarna är fördelat på fyra separata enheter och på varje enhet finns en föreståndare som arbetsleder verksamheten. Sturebyskolan har ett pågående riktat utvecklingsarbete med fokus på kvalitet i fritidshemmet. I utvecklingsarbetet för fritids samverkar fritidspersonal, föreståndare och skolledning för att kunna erbjuda våra elever en likvärdig undervisning på fritidshemmet.

Arbetsbeskrivning

Nu söker vi på Sturebyskolan en lärare mot fritidshem som har ett brinnande intresse för fritidshemspedagogik och lärande där du utifrån läroplan, elevernas intresse och behov utformar en meningsfull fritid. I arbetet utgår du från fritidshemmets kompensatoriska och kompletterande uppdrag i utformandet av verksamheten.

Under skoldagen har du din tillhörighet i en klass som Fritidsmentor, med ett tydligt samverkansuppdrag. Under fritidstid samarbetar du med övrig fritidspersonal och strävar efter hög kvalitet i undervisningen. Du ser det kollegiala lärandet som en självklar del i ditt uppdrag och har alltid elevens bästa i fokus. Som lärare mot fritidshem utgår vi ifrån att du är insatt i läroplanens kapitel för fritidshemmet och att du kan utgår från den i planering, genomförande och utvärdering av verksamheten. I uppdraget som fritidsmentor har du utöver den gemensamma fritidsplaneringen även egen planeringstid och samplanering med klassens mentor.

I din roll som lärare är du strukturerad och engagerad. Du använder dig av ett lågaffektivt bemötande och klarar av att möta ett brett spektra av behov hos dina elever. Som person är du samarbetsvillig, prestigelös och flexibel. Du hittar balansen mellan att med hög energi och glädje även kunna arbeta med struktur och tydliga gränsdragningar.

Kvalifikationer

Leg. Lärare i fritidshem

 

Dela detta jobb

Lärare i fritidshem sökes till Sturebyskolan

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen