skoljobb.se

logga

Lärare i fritidshem till Blästadsskolan

Regioner
Kategorier
Utgår

2021-01-17

Ansök nu

Lärare i fritidshem till Blästadsskolan

Om arbetsplatsen

Blästadsskolan är en mångfacetterad verksamhet som består av grundskola F-6, fritidshem, grundsärskola med elever som läser inriktning ämnen och ämnesområden, och hörselklass och är belägen i Linköpings södra stadsdelar. Vår skola är belägen i ett område som har naturen in på knutarna. Skolgården gränsar till fina ekskogar, strövområden och gräsplaner som bjuder på en inspirerande miljö för lek och lärande. På skolan finns ca 400 elever och här arbetar ca 100 medarbetare.

I lek och skapande aktiviteter utvecklar barnen sin kreativitet, fantasi och sociala förmåga. Fritidshemmens verksamhet erbjuder såväl styrda som spontana aktiviteter som utgår från barnens behov, egna önskemål och gruppens behov.

Skolans vision är att elever på Blästadsskolan ska mötas av positiva förväntningar, känna sig trygga i skolans alla miljöer samt bli utmanade utifrån sina förutsättningar.

Arbetsbeskrivning

Som lärare i fritidshem ansvarar du för undervisningen i fritidshemmet genom att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Du har ansvar för att planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet i fritidshemmet.

Kvalifikationer

Du som söker har behörighet att undervisa som lärare i fritidshem. Du har även tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbete som uppdraget som lärare i fritidshem innebär.

Det är ett krav att du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr11) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Som lärare i fritidshem ska du ha goda kunskaper om fritidshemmets uppdrag och vara väl bekant med fritidshemmets läroplan och övriga styrdokument. Utifrån det ska du ha förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låta dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. Du ska på ett kvalitetsmedvetet sätt skapa goda förutsättningar för elevernas utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma.

I din roll som lärare i fritidshem ska du vara en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

För att tjänsten ska gälla tillsvidare krävs att lärarlegitimation kan uppvisas, fram till dess gäller allmän visstidsanställning.

Om du har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga den som fil tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad lärare men ännu inte sökt om lärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg. Är du under utbildning till lärare, ser vi gärna att du istället bifogar studieintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 6204

Dela detta jobb

logga
Lärare i fritidshem till Blästadsskolan

Linköpings kommun