skoljobb.se

logga

Lärare i fritidshem till Elmsta skola

Regioner
Utgår

2023-03-31

Ansök nu

Lärare i fritidshem till Elmsta skola

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Om tjänsten

Varmt välkommen att söka anställning hoss oss på vår härliga skola Elmsta skola på Väddö. Det här är en tjänst för dig som har erfarenhet av arbete som lärare i fritidshemmet sedan tidigare och har en vilja att påverka elevers förutsättningar till att kunna nå så långt som möjligt i sin utveckling. Vi rekryterar en fritidslärare på 100% med tillträde under våren enligt överenskommelse. Elmsta skola är en av tre skolor i Älmsta rektorsområde och står inför en spännande framtid med tillskott av lokaler under läsår 2023-24. Vårt fritidshem består av två avdelningar, ett för elever årskurs F-1 och ett för elever årskurs 2-6 och det ingår även ett samarbete med fritidshemmet på Grisslehams skola.

Arbetsbeskrivning

Vi samarbetar i olika konstellationer med arbetslaget, skolan, elevhälsan mm, du kommer att ingå i fritids arbetslag och tillsammans med kollegor från Elmsta och Grisslehamn ansvarar ni gemensamt för att utveckla fritidshemmets uppdrag i enlighet med styrdokument och deltar förstås i skolans utvecklingsarbete.

I ditt arbete som fritidslärare ingår det att planera, genomföra, utvärdera och utveckla undervisningen i fritidshemmet utifrån fritidshemmets styrdokumenten. Som fritidslärare samarbetar och samverkar du med andra kollegor på skolan. Utöver det är man även aktiv i olika uppdrag på skolan som stöd till elevernas social utveckling och lärande under skoltid. Du arbetar för att utveckla elevens sociala och kunskapsmässiga förmågor och bidrar till en meningsfull fritid för eleverna. Tillsammans med dina kollegor och eleverna prövar ni nya arbetssätt och metoder för att uppnå nya resultat och kunskaper. En annan viktig del i din roll på skolan är samarbetet och kommunikationen med vårdnashavare för varje elevs bästa.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet för undervisning i fritidshemmet. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta på fritids eller i uppdrag med barn. Du är väl förtrogen med fritidshemmet styrdokument och har god förmåga att kommunicera i tal och skrift. Du är flexibel och har god samarbetsförmåga. Du har ett starkt elevfokus, lätt för att skapa relationer och samverka både med elever, vårdnadshavare, kollegor, skolans elevhälsoteam och skolledning. Du har förmågan att skapa trygghet genom tydlig struktur och variation i arbetet. Du har ett professionellt och positivt förhållningssätt samt kan se utmaningar som möjligheter. 

Du bidrar till arbetslagets arbete med ditt engagemang och dina idéer och har lätt att få med andra i delaktighet kring arbetet för elevernas bästa. Stor vikt kommer att läggas vis personlig lämplighet. 

Om arbetsplatsen

Älmsta rektorsområde består av tre skolor som är belägna i Älmsta och Grisslehamn. Norrsundsskolan åk 7-9, Elmsta skola åk F-6 och Grisslehamns skola åk F-6. Här ligger skolorna nära natur och fin omgivning.

Elmsta skola har idag ca 180 elever och ca 30 medarbetare, varav ca 90 är inskrivna på fritidshemmet. Vi har ett nära samarbete mellan skolorna i rektorsområde och har gemensamma arbetslag med Grisslehamns skola. Skolan är nära Älmsta centrum med närhet till utflyktsmöjligheter men samtidigt i ett lugnt bostadsområde med tillgång till stora ytor och lekområden. 

Vi  söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Anställningsform

Heltid

Tillträde datum enligt överenskommelse

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Publicerat:

2023-03-06

Sista ansökningsdag:

2023-03-31

Typ:

Pedagogiskt arbete

Tjänst:

Grundskollärare

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Bitr. rektor

Anna-Karin Andersson, anna.andersson2@norrtalje.se, 0176-71744

Bitr. rektor

Anna-Lena Järvelä, anna.jarvela@norrtalje.se, 0176-283392

Facklig representant Sveriges Lärare

Jenny Jansson, jenny.jansson@norrtalje.se, 0176-284280

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 63 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.

  • Ungefär 3 450 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare, där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar.

  • Vi NPF-säkrar (neuropsykiatriska funktionsnedsättning) våra skolor och förskolor, utvecklar ett hållbart samhälle för alla och satsar på att vara en rökfri kommun att bo och arbeta i.

  • På vår webbplats kan du läsa om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/varvision

  • Norrtälje kommun ingår i finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något av minoritetsspråken alternativt annat språk.

  • Ansökningshandlingar till denna tjänst är att betrakta som offentliga handlingar som vi kan komma att lämna ut på begäran.

  • Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

  • Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster. Länk till profilsida

Dela detta jobb

logga
Lärare i fritidshem till Elmsta skola

Norrtälje kommun - Barn- och utbildningsförvaltningen