skoljobb.se

logga

Lärare i fritidshem till Hagbyskolan

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-09-24

Ansök nu

Lärare i fritidshem till Hagbyskolan

Sista ansökningsdatum: 2020-09-24
Referensnummer: 5592

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Dela annonsen via sociala medier:

   

Kontaktperson:

Jenny Thosteman, HR-konsult, 013-262157, Jenny.Thosteman@linkoping.se

Henrik Larsson, Biträdande rektor, 013- 26 31 59, henrik.larsson@linkoping.se

Timo Järvinen, Facklig representant Lärarnas Riksförbund, 013-263387

Lärarförbundet Linköping, 013 - 20 87 39, lararforbundet@linkoping.lararforbundet.se

 

Om arbetsplatsen

Hagbyskolan ligger i Johannelund i Linköpings södra delar och bedriver skol- och fritidshemsverksamhet från förskoleklass till årskurs 6. Skolan präglas av en positiv och engagerad personalgrupp samt en fantastisk utemiljö som inbjuder till både undervisning och lek.

Våra ledord trygghet, ansvar och respekt genomsyrar den dagliga verksamheten och vår arbetsmiljö kännetecknas av glädje och humor bland engagerade pedagoger som stöttar varandra i vått och torrt. På Hagbyskolan har vi alltid nära till skratt.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten innnebär att på förmiddagstid undervisa i idrott årskurs 1-3 och på eftermiddagstid arbeta som lärare i fritidshemmet. 

Som lärare i fritidshem och lärare i idrott ansvarar du för undervisningen i fritidshemmet och skolan genom att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Du har ansvar för att planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet i fritidshemmet. 

Kvalifikationer

Du som söker har behörighet att undervisa som lärare i fritidshem samt behörighet att undervisa i idrott årskurs 1-3. Du har även tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbete som uppdraget som lärare i fritidshem innebär.

Det är ett krav att du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr11) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

I din roll som lärare i fritidshem ska du ha goda kunskaper om fritidshemmets uppdrag och vara väl bekant med fritidshemmets läroplan och övriga styrdokument. I din roll som lärare i idrott ska du ha goda kunskaper om skolans uppdrag och vara väl bekant med (Lgr11) och övriga styrdokument. Utifrån det ska du ha förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låta dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. Du ska på ett kvalitetsmedvetet sätt skapa goda förutsättningar för elevernas utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma.

I din roll som lärare i fritidshem och lärare i idrott ska du vara en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

För att tjänsten ska gälla tillsvidare krävs att lärarlegitimation kan uppvisas, fram till dess gäller allmän visstidsanställning.

Om du har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga den som fil tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad lärare men ännu inte sökt om lärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg. Är du under utbildning till lärare, ser vi gärna att du istället bifogar studieintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.

Information om tjänsten

Tillträde: 2020-11-05

Anställningsform: Tillsvidareanställning  

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 5592

Dela detta jobb

logga
Lärare i fritidshem till Hagbyskolan

Linköpings kommun