skoljobb.se

Lärare i fritidshem till Hagenskolan

Företag Habo kommun
Regioner
Utgår

2022-08-07

Ansök nu

Lärare i fritidshem till Hagenskolan

Arbetsplatsen
Hagenskolan är en trevlig och populär skola, ja det tycker iallafall både våra elever och deras vårdnadshavare. Senast vi frågade om de kunde rekommendera vår skola till någon annan svarade samtliga JA på frågan, ett helt ok betyg tycker vi! Skolans vision är "Vi växer tillsammans" och den visar vägen i vårt långsiktiga arbete!

Framgångsfaktorn för Hagenskolan tror vi är att både elever och personal trivs, vi gillar att samarbeta och vi är skickliga på det vi gör. Vi försöker bedriva en så varierad och inspirerande verksamhet som möjligt, vi arbetar gärna digitalt men ser även vinster i att arbeta på traditionellt vis och ute i naturen. Idrott är viktigt och vi genomför "pulspass" eller "vanlig" idrott för våra elever på mellanstadiet varje dag. Vi har en mångfald i våra elevers bakgrund och har dessutom från höstterminen 2022 en "anpassad grundskola" (Särskola) som en del av vår verksamhet. Alla är olika och olika är bra tycker vi! På skolan går ca 340 elever fördelade från förskoleklass upp till årskurs 6. Till skolan hör tre fritidshem Lillhagen (F- åk 1), Mellanhagen (Anpassade grundskolans fritids) och Storhagen (Åk 2-6).

Hagenskolan är en del av Habo kommun som är "den hållbara kommunen för hela livet". Kommunen med ca 13000 invånare är snabbt växande och ligger med goda kommunikationsmöjligheter mot både region Jönköping och Västra Götaland. Kommunens gemensamma värdegrund E.N.A - Engagemang, Närhet och Ansvar - är vägledande för oss i allt vi gör.

Läs mer >>

Arbetsuppgifter
Lärare i fritidshemmet och tillsammans med övriga pedagoger planera, genomföra och följa upp verksamheten.

Du vill göra skillnad för våra elever genom att tro på deras förmåga samt uppmuntra till kreativitet och nyfikenhet. I arbetsuppgifterna ingår att leda och utveckla verksamheten på fritidshemmet. Under skoltid ingår skolsamverkan i någon årskurs, rastvärd och omklädningsvärd.

Vi hjälps åt med öppning och stängning, det innebär att arbetstiderna varieras under veckan.

Kvalifikationer
Krav på arbetlivserfarenhet: Ingen erfarenhet krävs. Du har ett positivt synsätt och du tror gott om människor och utgår från att alla gör sitt bästa. Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

Att förstå värdet i relationer med så väl elever och vårdnadshavare som kollegor är troligen din främsta egenskap. Vidare är du en skicklig och engagerad lärare som sätter din egen undervisning som prioriterat område. Skicklig kan förresten betyda olika saker i olika situationer, vad som är viktigt är att du gillar att samarbeta och är engagerad när du är på jobbet!

Att arbeta inkluderande är en självklarhet för oss på skolan. Det innebär att vi i alla situationer arbetar mot en verksamhet där alla känner sig delaktiga och kan lyckas efter sina förutsättningar. Självklart krävs det att vi anpassar vissa moment för att lyckas med detta. Att ha förståelse för detta arbetssätt är en förutsättning för att kunna arbeta hos oss.

Du gläds med kollegor och elever kring framgång, små steg kan vara gigantiska kliv för individen! Att bedriva verksamhet och undervisning i skog och natur faller sig naturligt, likaså ser du värdet i att arbeta med relationer i alla sammanhang.

Egna specialintressen är alltid meriterande, det kan vara digitala färdigheter, idrott eller något helt annat, välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid. Anställningsformen är beroende på om du har en lärarlegitimation eller ej.
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: 2022-08-08. Eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Andra uppgifter
Tillsättning och intervju kommer att ske löpande, vänta alltså inte med dina ansökan.

Habo kommun eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund. Vår värdegrund utgår från begreppen Engagemang, Närhet och Ansvar.
I Habo kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Habo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan till: Habo kommun, Personal- och löneenheten, Box 212, 566 24 Habo. Ange referensnummer på din ansökan.
Ansökningshandlingar returneras ej.

Inför rekryteringsarbetet har Habo kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2022-08-07
Arbetsgivarens referensnummer: 2022-344
 

Upplysningar
Robert Sjödelius
Rektor
0708-482063
robert.sjodelius@habokommun.se

Fackliga företrädare når du via vår växel
036-442 80 00

Dela detta jobb

Lärare i fritidshem till Hagenskolan

Habo kommun