skoljobb.se

Lärare i fritidshem till Karlbergsskolan

Ansök nu

Lärare i fritidshem till Karlbergsskolan

Inom Karlskoga kommun arbetar 2 400 medarbetare inom 400 olika yrken. Oavsett om du lär barn att läsa, ger trygghet och vård åt äldre eller utvecklar stadens gator och torg så bidrar du till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Karlskoga.
Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss!

http://alfrednobelskarlskoga.se/nyfiken-pa-karlskoga.html

Skolförvaltningen är kommunens näst största förvaltning och arbetar målinriktat för en tillgänglig skola för alla. Vi ansvarar för förskola, familjedaghem, öppen förskola, förskoleklass, fritidshem, grundskola, grundsärskola, fritidsgårdar samt vår lägeranläggning i Knapped.

Karlbergsskolan F-6 är belägen i Karlskogas västra stadsdel och har ca 420 elever uppdelade på 2-3 klasser/ årskurs. Fritidshemmet har fyra avdelningar, där går ca 160 elever. Skolans lärare är indelade i arbetslag F-3, 4-6 samt fritidshemmet. På skolan finns också en flexenhet bestående av speciallärare, lärare och elevcoach samt en särskild undervisningsgrupp.

Vi arbetat mycket med utveckling av tillgängliga lärmiljöer. Projekt utifrån medel från SPSM pågår för att höja kvaliteten på undervisning där inkludering av eleven får vara i fokus. Fritidshemmet har ett kompletterande uppdrag och utvecklingsarbete pågår kring undervisningen och tillgänglig lärmiljö.
På Karlbergsskolan ska alla elever utvecklas så långt som möjligt, vara trygga och uppleva både skolan och fritids som meningsfull.

Registerkontroll
För att få arbeta inom förskola, skola samt ungdoms- och fritidsverksamhet ska du, enligt lagen om registerkontroll lämna registerutdrag från polisens belastningsregister. Du ska själv begära utdrag hos Rikspolisstyrelsen med blanketten "Utdrag ur belastningsregistret" i blankettarkivet från polisens webbplats.

ARBETSUPPGIFTER
Tillsammans med arbetslaget arbetar du för en tillgänglig lärmiljö som tar tillvara elevernas nyfikenhet och intressen samt stödjer varje elevs trygghet, utveckling och lärande. Du planerar, genomför, dokumenterar och utvärderar undervisningen i fritidshemmet i enlighet med läroplanens riktlinjer. För att hålla en hög kvalité behöver vi ständigt reflektera över vår undervisning och dess innehåll.

Under skoltid samverkar du med lärare och klass för att skapa en god lärandemiljö. Du kompletterar med fritidshemmets pedagogik i lärandet. Utifrån din legitimation i kan också undervisning utgå ifrån den. Just nu är vi i behov av undervisning i idrott i de lägre åldrarna. Rastverksamheten är en viktig del i vår verksamhet där du tillsammans med andra pedagoger genom ert arbetssätt skapar en trygg och rolig miljö.
Vi arbetar med ett lösningsfokuserat förhållningssätt och ett lågaffektivt bemötande.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en legitimerad lärare i fritidshem/ fritidspedagog
Du är en tydlig och trygg ledare för eleverna och din inställning till uppdraget ska vara lösningsinriktat med eleven i fokus. Vi söker dig som både har förmåga att arbeta självständigt och i samverkan med andra. Du tar ett stort ansvar för hela uppdraget och förväntas vara väl förtrogen med och arbeta utifrån gällande styrdokument.
Nyfikenhet, kreativitet samt att du kan ta egna initiativ är personliga egenskaper vi uppskattar.

Meriterande är kunskap och erfarenhet av neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du frågor om hur du ansöker - kontakta supporten på tel: 0771-693 693.
Har du frågor om tjänstens innehåll - kontakta namngiven person i annonsen.

Dela detta jobb

Lärare i fritidshem till Karlbergsskolan

Karlskoga kommun