skoljobb.se

Lärare i fritidshem till Pär Lagerkvistskolan

Företag Växjö kommun
Regioner
Utgår

2021-04-25

Ansök nu

Lärare i fritidshem till Pär Lagerkvistskolan

Om tjänsten
Pär Lagerkvistskolan är en skola som växer och vi behöver utöka vår personalgrupp med ytterligare en eller två lärare för fritidshem. 

Vi söker nu en driven, nytänkande och engagerad lärare i fritidshem som vill vara med och utveckla undervisningen enligt gällande läroplan. Du arbetar nära en annan fritidspedagog för att bygga upp rutiner och strukturer och skapa de bästa förutsättningarna för våra elever. Du ingår i ett team ihop med 4 andra lärare i fritidshem för att planera och utvärdera undervisningen.
 
För oss är teamkänslan viktig då vi tror starkt på att det är tillsammans som vi uppnår de bästa resultaten.

Under skoldagen är du ett stöd på lektioner som läraren planerar men arbetar även mot fritidshemmets del i läroplanen genom att exempelvis ha egna lektioner i klass. Det kan även vara så att en tjänst är riktad mot arbete en stor del i vår förskoleklass.

På Pär Lagerkvist skola har vi ett språkspår, en verksamhet för elever med språkstörning. I höst har vi elever i åk F-6 som ingår i språkspåret. Eleverna inkluderas i klasserna. Du har möjlighet att arbeta tillsammans med logoped och lärare med specialkompetens inom området. 

Du är med och bygger innehållet av en ny skola!

Tjänstgöringsgraden för tjänsten ligger på 80-100 %.

Din profil
Vi söker dig som är utbildad lärare med behörighet att undervisa i fritidshem eller dig som är utbildad fritidspedagog. 

Som lärare i fritidshem arbetar du utifrån skolans styrdokument med tydliga mål och du stimulerar alla elever till att utvecklas. Du skapar engagemang, nyfikenhet och trygghet och du är en tydlig ledare.

En god social förmåga, professionellt förhållningssätt, samarbetsförmåga och ett gott, positivt bemötande gentemot elever, föräldrar och kollegor är ett måste.
Du är öppen för kollegialt lärande och har god insikt i hur lärande går till i de tidiga åren. Vi förväntar oss att du kan jobba såväl i team som självständigt. 

På skolan har vi ett språkspår vilket gör att vi tar emot elever med språkstörning. Vi ser därför gärna att du kan tecken som stöd eller önskar lära dig. 
Du ser fram emot att vara med om att bygga upp innehållet av en ny skola och tror på ämnesintegrering som en framgångsrik metod för att skapa lust, engagemang och sammanhang för eleverna!

För tillsvidareanställning som lärare krävs lärarlegitimation.

Dela detta jobb

Lärare i fritidshem till Pär Lagerkvistskolan

Växjö kommun