skoljobb.se

Lärare i fritidshem Vasaskolan

Regioner
Utgår

2024-04-26

Ansök nu

Lärare i fritidshem Vasaskolan

Om arbetsplatsen

Vi finns till för dem som bor och verkar i Mjölby kommun. Med cirka 28 400 invånare möter vi dagligen människor i olika åldrar och livssituationer, från barnet på förskolan till våra äldre på vårdboendet, från enmansföretagare till stora internationella företag. Våra 2 500 medarbetare skapar tillsammans framtidens hållbara kommun, där livsmiljön, livsvillkoren och livskraften utgör vår gemensamma grund. Vill du också bli en av oss?

Vasaskolan ligger i centrala Mjölby och är en F-3-skola. Vi har nära till pendel, men även till skog och idrottsanläggningar. Vi sätter eleven i centrum och arbetar för att eleverna ska känna trygghet och glädje och utveckla sina förmågor så långt det är möjligt. Vi satsar extra på rörelse och har en inspirerande skolgård!
Vasaskolan består av tre paralleller i varje årskurs med tillhörande fritidshem. Vi är cirka 50 personal och 320 elever.

Vill du vara en del i ett välfungerande team där vi skapar de bästa förutsättningarna för eleverna?

Arbetsuppgifter

Du är lärare med inriktning mot arbete i fritidshem, en resurs under skoldagen och på eftermiddagen pedagog som är skicklig på barns kommunikation, fritid och kultur. Uppdraget innebär att möta elever mellan 6 och 12 år före, efter och under skoldagen och sätta elevernas sociala utveckling i fokus, och de olika sammanhang de finns i.

Utifrån de mål som uppställts för verksamheten skall lärare i fritidshem i samarbete med andra befattningar skapa en god pedagogisk verksamhet som syftar till att främja barns lärande och utveckling, samt inspirerar barn till nya upptäckter och intressen.

Du tar ett stort ansvar för den sociala undervisningen under elevens raster.
Under skolsamverkan kommer du att arbeta som resurs för elever i behov av särskilt stöd alternativt som resurs i mindre grupp.

Kvalifikationer

Du har lärarexamen med inriktning mot arbete i fritidshem.

Du har förmågan att arbeta tillsammans med andra människor och i samtal och resonemang är du lyhörd, inlyssnande och kommunicerar på ett tydligt sätt.

Du ingår i ett arbetslag där du är med och utvecklar undervisningen och verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv. Ditt ledarskap är av avgörande betydelse för att varje elev ska nå sina mål.

Vi erbjuder dig ett intressant arbete med stora möjligheter till kompetensutveckling, introduktionsperiod med mentor för dig som är nyexaminerad och ett generöst friskvårdsbidrag.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2024-08-05
Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande.

 

Ansökan

Ansök senast: 2024-04-26

Referensnummer: C172479

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  4

Kontakt

Kontaktperson

Ann-Sofie Bremer Hjertstedt
Rektor
010-234 52 28
ann-sofie.bremer-hjertstedt@mjolby.se

Malin Andersson
Biträdande rektor
010-234 52 50
malin.andersson@mjolby.se

Facklig företrädare

Sveriges Lärare
0730-73 43 80
mjolby@sverigeslarare.se

Övrigt

Vår kommun är expansiv med cirka 28 400 invånare. Vi har nära till varandra och nära till resten av världen, kommunikationerna är utmärkta. Mjölby kommuns vision sammanfattas i en slogan: Världsvan och hemkär. Världsvan står för öppenhet, nytänkande, vilja att växa och tro på framtiden. Hemkär står för stolthet och glädje över hembygden. Hos oss är det enkelt att leva ett gott liv.

Dela detta jobb

Lärare i fritidshem Vasaskolan

Mjölby kommun - Utbildningsförvaltning