skoljobb.se

Lärare i fritidshem Västra Hargs skola, 75-100%

Regioner
Utgår

2023-05-31

Ansök nu

Lärare i fritidshem Västra Hargs skola, 75-100%

Om arbetsplatsen

Vi finns till för dem som bor och verkar i Mjölby kommun. Med cirka 28 400 invånare möter vi dagligen människor i olika åldrar och livssituationer, från barnet på förskolan till våra äldre på vårdboendet, från enmansföretagare till stora internationella företag. Våra 2500 medarbetare hjälper, stöttar och servar människor på ett eller annat sätt under hela deras liv. Vill du också bli en av oss?

Västra Harg är en av kommunens landsortsskolor med ett aktivt fritidshem. Här får man chansen att göra stor skillnad i ett litet sammanhang. Alla medarbetare gör skillnad och är viktiga. Vi är en skola med ca 30 elever från förskoleklass till åk 6. Många elever i alla åldrar är kvar på fritids på eftermiddagarna. Vi är ett team på ca 6 medarbetare som också har ett nära samarbete med Västra Hargs förskola, som vi delar lokaler med.

Vill du vara med och göra skillnad på riktigt och vara en del av vårt lilla men viktiga team?

Arbetsuppgifter

Du är lärare med inriktning mot arbete i fritidshem, en resurs under skoldagen och på eftermiddagen pedagog som är skicklig på barns kommunikation, fritid och kultur. Uppdraget innebär att möta elever mellan 6 och 12 år under skoldagen och sätta elevernas sociala utveckling i fokus, och de olika sammanhang de finns i. Utifrån de mål som uppställts för verksamheten skall lärare i fritidshem i samarbete med andra befattningar skapa en god pedagogisk verksamhet som syftar till att främja barns lärande och utveckling, samt inspirerar barn till nya upptäckter och intressen. Det är meriterande att ha någon estetisk behörighet så som bild, idrott eller musik.

Du är tillsammans med dina kollegor ansvarig för undervisning i fritidshemmet, dina arbetsuppgifter är att leda, motivera och stimulera eleverna i deras utveckling.

Under skolsamverkan kommer du att arbeta som rastvärd och att vara resurs i olika klasser. Har du specialinriktningar i din utbildning kan dessa bli aktuella att undervisa i.
Då det inte finns kollektivtrafik till Västra Harg behöver du kunna ta dig dit med bil eller annat färdmedel.

Kvalifikationer

Du är behörig lärare med inriktning mot arbete i fritidshem. Det är meriterande att ha en lärarbehörighet inom någon/något av ämnena idrott eller musik.

Du har förmågan att arbeta tillsammans med andra människor och i samtal och resonemang är du lyhörd, inlyssnande och kommunicerar på ett tydligt sätt.

Du ingår i ett litet arbetslag där du är med och utvecklar undervisningen och verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv. Ditt ledarskap är av avgörande betydelse för att varje elev ska nå sina mål. Du är initiativrik, flexibel och relationell i ditt arbete med eleverna.

Du står för god etik och sunda värderingar. Du försvarar lika möjligheter både inom organisationen och samhället i stort.

Vi erbjuder dig ett intressant arbete med stora möjligheter till kompetensutveckling, introduktionsperiod med mentor för dig som är nyexaminerad och ett generöst friskvårdsbidrag.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Deltid
75-100%

Tillträde: 2023-08-07
Tillträde när fritidshemmet öppnar efter sammanslagning.

Ansökan

Ansök senast: 2023-05-31

Referensnummer: C140048

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Kontakt

Kontaktperson

Åsa-Pia Svalin
Rektor Normlösa skola och Västra Hargs skola
010-234 52 97
asa-pia.svalin@edu.mjolby.se

Facklig företrädare

Sveriges Lärare
Anneli Sjöstrand
0730-73 43 80
mjolby@sverigeslarare.se

Övrigt

Mjölby kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Lärare i fritidshem Västra Hargs skola, 75-100%

Mjölby kommun - Utbildningsförvaltning