skoljobb.se

Lärare i Grundsärskola

Företag Marks kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-06-21

Ansök nu

Lärare i Grundsärskola

Det finns få kommuner i Sverige som kan matcha Marks kommun. Vi har något så ovanligt som en urstark ekonomi och vi växer på alla håll och kanter. Inte så märkligt eftersom allt fler får upp ögonen för vilken livskvalitet vi erbjuder. Med närheten till Borås, Göteborg och Varberg finns alla möjligheter att njuta av natur, hav och storstadspuls. Detta samtidigt som just Du kan vara talangen som tillsammans med oss utvecklar och bygger en hållbar kommun för framtiden. Det här är därför mer än en jobbannons – det är ett erbjudande om ett bättre liv präglat av utveckling och laganda.

Stommenskolan är en F-6-skola som ligger centralt i Kinna och har närhet till grönområde och utomhuspool. Under samma tak som skolan finns fritidshemmet, grundsärskolan och träningsskolan. Vi har ca 320 elever på skolan. I grundsärskolan kommer det till hösten att vara fyra klasser med totalt 17 elever.

I grundskolan har vi två paralleller i varje årskurs förutom år 4 där vi har tre paralleller. Varje klass har ett klassrum i anslutning till parallellklassen och med en ansvarig klasslärare. Klasserna delar på ett grupprum i anslutning till båda klassrummen. Personalen är en sammansvetsad grupp som lär känna barnen under hela deras dag och de får en helhetsbild av barnen och det ger goda möjligheter för skola och fritidshem att samverka.

Vi vill skapa en skola som värnar barnens rätt till trygghet, glädje och utveckling. Tillsammans skapar vi framgångar från liten till stor, genom engagemang, glädje, kunskaper, lust och trygghet. Vi arbetar mycket med värdegrund och ingår i ett pilotprojekt med PALS.

ARBETSUPPGIFTER
Som lärare ansvarar du för att skapa en positiv och kreativ lärmiljö så att eleverna känner nyfikenhet och lust att lära. Du kommer att arbeta tillsammans med lärare och elevassistenter runt elever med autism eller andra funktionsnedsättningar. Du bidrar tillsammans med dina kollegor till att skapa en helhet kring barnen samt anpassa undervisningen utifrån deras behov och dagsform. I uppdraget ingår att dokumentera, följa upp och utvärdera. Grundsärskolan och träningssärskolan arbetar med bildstöd och med TAKK. Tillfälliga lyft kan förekomma. Då bad är en väsentlig del av grundsärskolans läroplan är det ett krav att du kan bada med barnen och är simkunnig

KVALIFIKATIONER
Legitimerad lärare med behörighet att undervisa i grundsärskola.

Kunskaper inom TAKK, Widgit-Go, Pecs, AKK samt autism är meriterande.

ÖVRIGT
Tjänsten annonseras under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Marks kommun som arbetsgivare ska främja lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter för alla medarbetare och värdesätter de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning kan tillföra verksamheten.

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Marks kommun har upphandlade avtal.

Dela detta jobb

Lärare i Grundsärskola

Marks kommun