skoljobb.se

Lärare i hem- och konsumentkunskap

Företag Forshaga Kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-05-27

Ansök nu

Lärare i hem- och konsumentkunskap

Forshaga kommun, två mil norr om Karlstad, har tillsammans med de kommunala bolagen drygt 900 anställda. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa en bra plats att bo, leva och verka på. Visionen, Forshaga barnkommun, lyfter ett framtidsperspektiv där vi bygger ett samhälle för nuvarande och kommande generationer. Vi sätter fokus på ett välkomnande förhållningssätt och att göra skillnad för våra invånare, varje dag!

Som barnkommun vill vi att alla barn och ungdomar ska ha en god miljö för lärande där de känner sig trygga och ges möjlighet att nå goda resultat.

Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarna trivs och känner stolthet, engagemang och delaktighet.

Vi vill erbjuda utvecklingsmöjligheter och anställningsvillkor så att våra medarbetare vill stanna kvar och utvecklas tillsammans med oss. Som anställd hos oss har man tillgång till en rad olika förmåner för bland annat hälsa, friskvård och ledigheter för att ge en bra balans mellan jobb och fritid.

Forshaga Lärcenter, en mötesplats för alla

Vår skola är integrerad i kommunens Lärcenter som är en viktig mötesplats för våra invånare. Du kommer att få arbeta i ljusa och moderna lokaler. Skolan består av fyra arbetslag och ett elevhälsateam vilka ansvarar för ca 420 elever från förskoleklass till år nio. I skolan finns även grundsärskola och fritidshem. Vi har personal som är stolta och engagerade. Vi lägger stor vikt vid att alla ska känna sig delaktiga och har en god förståelse för sitt uppdrag.

Arbetsuppgifter
Undervisning i hem- och konsumentkunskap från årskurs 6 till årskurs 9. På skolan undervisar ytterligare en lärare i ämnet. Undervisningen utgår från varje elevs behov och förutsättningar samt tar tillvara på elevens styrkor och tidigare kunskaper. Behovsanalys och individanpassning är en förutsättning för att främja varje elevs utveckling mot de nationella målen. Du blir aktiv medarbetare i våra arbetslag som tillsammans planerar, genomför och utvärderar det dagliga arbetet tillsammans med elever och kollegor.

Du kommer att tillhöra ett arbetslag där det ingår mentorskap i tjänsten. Teamet och kollegialt lärande är en viktig del i vår skolutveckling. Vi lär och utvecklas tillsammans.

Kvalifikationer
Behörig och legitimerad lärare i hem- och konsumentkunskap. Behörighet i ytterligare något ämne är meriterande. Du bör vara väl förtrogen med läroplanens värdegrund och kunskapsuppdrag samt ha förmåga att se varje elevs behov. Vi ser också gärna att du har både god kunskap och ett stort intresse av att använda digitala verktyg i undervisningen. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet samt vid intresse och drivkraft av pedagogisk utveckling i en föränderlig organisation.

Villkor
Tillsvidareanställning på heltid.

Välkommen med din ansökan!
Vi vill att du skickar din ansökan via vårt rekryteringsverktyg på vår hemsida. Om du av något skäl inte kan söka så (t ex skyddad identitet), vänligen ta kontakt med annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Vi undanber oss samtal från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Dela detta jobb

Lärare i hem- och konsumentkunskap

Forshaga Kommun