skoljobb.se

logga

Lärare i idrott och hälsa för åk 1-6 till Vist skola

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-10-09

Ansök nu

Lärare i idrott och hälsa för åk 1-6 till Vist skola

Om arbetsplatsen

Vist skola och Norrbergaskolan ligger i natursköna Sturefors, strax söder om centrala Linköping. Vist skola är en f-6 skola som läsåret 22/23 kommer att ha knappt 350 elever och Norrbergaskolan en F-1 skola med ca 110 elever. Skolans personal är indelade i ämneslag och pedagogiska team, med samverkan mellan skolorna. Här finns en väl utvecklad fritidsverksamhet för alla åldrar. Under hösten 2021 öppnade vi vår nybyggnation som innefattar en fullstor idrottshall, matsal samt bibliotek för både skola och allmänheten. Här har vi närhet till en vacker miljö med en fin och välbesökt badplats.

Arbetsbeskrivning

Den här tjänsten innebär undervisning i idrott och hälsa åk 1-6 på Vist skola. Utgångspunkten för dig som lärare är att arbeta med planering, undervisning, utvärdering och värdegrundsarbete utifrån läroplanen. Arbetet sker både självständigt och i samarbete med kollegor. 

Som lärare ser du elevens hela skoldag som viktig och du samarbetar därför både med vårdnadshavare och kollegor kring eleven. Som en del i detta samarbetar även skolans och fritidshemmets verksamhet för att nå en högre måluppfyllelse och skapa bästa förutsättningar för varje elev. Du utgår från den elevgrupp du möter och förväntas skapa en varierande och utmanande undervisning. Att använda digitala verktyg är en naturlig del i din undervisning.  

Du främjar ett kollegialt lärande genom diskussion och reflektion vid såväl planerade som spontana tillfällen. För att gynna elevernas lärande, samt din egen och verksamhetens utveckling, tar du tillvara på olika professioners erfarenheter och kunskaper.

Kvalifikationer

Du som söker har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i idrott och hälsa för årskurs 1-6, alternativt har du slutförd eller pågående utbildning till lärare för årskurs 1-6. Du har även tidigare erfarenhet av det pedagogiska arbete som uppdraget som lärare i årskurs 1-6 innebär, antingen genom praktik eller avlönat arbete. 

I din roll som lärare i årskurs 1-6 har du goda kunskaper om skolans uppdrag och är väl bekant med läroplanen (Lgr22) och övriga styrdokument. Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lgr22) ska organisera och genomföra arbetet så att eleven får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje elev kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Som lärare är du en god förebild. Du har förmågan att anpassa din undervisning till eleverna och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt skapar du goda förutsättningar för elevens utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

Du som har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga dessa som filer tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad lärare men ännu inte har ansökt om lärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg. Är du under utbildning till lärare, bifoga resultatintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.

Information om tjänsten

Tillträde: 2023-01-09

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning till och med 2023-06-16

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10068

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.

 

Dela detta jobb

logga
Lärare i idrott och hälsa för åk 1-6 till Vist skola

Linköpings kommun